Atenție când mergi cu mașina la mare! Poți fi amendat cu 10.000 de lei

Un weekend la mare s-a încheiat cum nu se putea mai rău pentru o femeie din București. Șoferița, în vârstă de 44 de ani, s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei în această duminică.

Motivul? Când a spus că merge cu mașina la mare, femeia nu folosea o figură de stil. Literalmente, a condus pe plaja „3 Papuci’ din Constanța și a parcat pe malul Mării Negre. Deși zona este relativ pustie în această perioadă a anului, legislația se aplică în continuare. Polițiștii constănțeni au amendat-o usturător pe șoferiță, asigurându-se astfel că nu va repeta vreodată greșeala.

„Persoana în cauză a fost amendată contravenţional cu suma de 10.000 de lei, sancţiunea fiind acordată pentru încălcarea OUG Nr. 19/2006′, spun reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Mai precis, este vorba despre Ordonanței de urgență nr. 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă. Articolul 7, litera b) a actului normativ interzice „circulația sau staționarea vehiculelor, cu excepția celor care asigură intervenții operative și a utilajelor de întreținere a plajelor’. Restricția se aplică plajelor de pe litoralul Mării Negre care sunt utilizate în scop turistic.

 

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

Nu este nici primul, (probabil) nici ultimul caz în care un șofer primește această amendă contravențională pentru staționarea pe nisip în județul Constanța. Puteți citi aici exemple similare, sancționate identic.

Lăsând deoparte faptul că accesul mașinilor pe plajă este interzisă prin lege, această practică poate fi periculoasă – nu doar pentru turiștii dimprejur, ci și pentru conducător. Spre exemplu, vara trecută, posesorul unui Range Rover Sport s-a trezit cu autoturismul înghițit de valurile mării.

Morala întregii povești? Plaja nu este șosea!

 

Sursa foto: publicdomainpictures.net

Adaugă un comentariu