Mercedes-AMG doboară recordul Alfa Romeo pe Nurburgring

Încă de la prima încercare, Mercedes-AMG doboară recordul stabilit de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio în vara anului 2017.

Vorbim despre titlul de cel mai rapid SUV produs în serie care aleargă pe circuitul Nurburgring, considerat cel mai solicitant circuit din lume. Dacă italienii au venit în Germania cu un Stelvio Quadrifoglio de 510 CP, nemții s-au prezentat la ‘Iadul Verde’ cu un Mercedes-AMG GLC 63 S. Acesta din urmă are tot 510 CP, însă îi obține dintr-un motor V8, care asigură și un cuplu maxim mai mare.

Citește și:

Proiectul Primăriei a fost aprobat: Cum obții 500 de lei pentru combustibil?

Amenzi mari pentru abateri considerate minore de către șoferi

Cât de productivă este o cameră fixă: Uite câte amenzi adună în două săptămâni

VW a confirmat: producția lui Passat se mută

Ora de Educație Rutieră: Un proiect în întâmpinarea șoferilor de mâine

Șoseaua de Centură a Bucureștiului – un proiect continuu

Ford vrea să scape de mirosul de mașină nouă’

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

Primul loc în Europa la aglomerație

Oferte ANAF!

 

Vorbim despre 700 Nm în loc de 500 Nm, precum și de un timp 0-100 km/h de 3.8 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 km/h. Modelul german a fost pilotat de Markus Hofbauer, unul dintre responsabilii din departamentul de dezvoltare al Mercedes-AMG. Diferența dintre Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio și Mercedes-AMG GLC 63 S pe Nurburgring a fost de numai două seunde. Rămâne de văzut dacă italienii vor reveni pentru o nouă tentativă sau dacă alt producător va încerca să spulbere timpul lui Mercedes-AMG GLC 63 S.

Anul trecut, italienii au doborât recordul stabilit în trecut de Porsche Cayenne Turbo, care doborâse recordul celor de la Range Rover cu al lor Sport SVR. Ambele SUV-uri de lux menționate mai sus erau la generația anterioară la momentul stabilirii recordului pe Nurburgring.

Reprezentanții Mercedes-AMG au publicat deja un clip video cu turul în care a fost stabilit recordul pe ‘Iadul Verde’.

Adaugă un comentariu