Apel MAI către șoferii inconștienți: “Oameni buni, opriți live-urile de la volan!”

Ministerul Afacerilor Interne face un apel către toți șoferii care obișnuiesc să se filmeze atunci când se află în trafic. În cadrul postării de pe pagina oficială Facebook a MAI, aceștia au inclus o fotografie a unui șofer care face un live, și este urmărit chiar de Moarte.

Citește și:

Program de vouchere de 9000 de lei pentru mașini noi

Neatenția la volan e sport național

Ce pățești dacă vorbești la telefon în timp ce conduci?

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Salonul Auto București și Accesorii 2018 și-a deschis porțile! Galerie foto exclusivă

Mercedes-Benz C300de: consum mixt de doar 1.6 l/100 km

Tesla Model 3 este cea mai sigură mașină din lume

 

Oameni buni, opriți live-urile de la volan! Înțelegeți că nu sunteți cu nimic mai cool dacă vă filmați în timp ce conduceți. Vă puneți în pericol pe voi, dar și pe ceilalți participanți la trafic. Filmarea are mari șanse să apară în buletinele de știri, iar despre voi să se vorbească la trecut. Opriți nebunia asta care a făcut până acum atât de multe victime! Totodată, facem un apel către toți utilizatorii de Facebook să ne anunțe imediat pe contul nostru în cazul în care văd astfel de filmări!‘, scrie Ministerul Afacerilor Interne pe pagina oficială de Facebook.

În cadrul fotografiei incluse în postare, ne este prezentat un șofer care face live pe Facebook în timp ce conduce. Pe ecranul telefonului ni se dezvăluie că ‘Moartea se uită’, și chiar comentează la filmare cu ‘Mai stai în live? Întreb pentru mine’.

În ultima perioadă s-au petrecut mai multe accidente rutiere grave care au avut loc din cauza șoferilor care transmiteau live pe Facebook.

Un sondaj organizat în cadrul campaniei naționale de siguranță și prevenție rutieră a concluzionat că românii au multe momente când nu sunt atenți la trafic din cauza telefonului mobil.

Un accident extrem de grav a avut loc săptămâna trecută în județul Timiș. Un bărbat și o fetiță au murit, iar alte patru persoane au fost rănite în urma unui accident rutier produs pe drumul dintre Timișoara și Vama Moravița. În accident au fost implicate două autoturisme și un tractor. Șoferul unuia dintre autoturisme, care a murit, transmitea live pe Facebook.

Adaugă un comentariu