Nissan confirmă succesorul lui 370Z

Nissan 370Z va primi un înlocuitor peste câțiva ani, confirmă un oficial al mărcii nipone.

În prezent, 370Z este cel mai vechi model al gamei și asta se vede și în gama de motorizări. În timp ce competitorii săi au trecut la downsizing, Nissan încă îl oferă pe 370Z cu un motor aspirat de 3.7 litri.

Citește și:

Video: Momentul accidentului în care a fost implicat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon

Toyota va rechema în service un milion de mașini

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

BMW X2 M35i aduce cel mai puternic motor cu patru cilindri în linie al mărcii

Galerie foto BMW X5 xDrive45e: Noul hibrid plug-in al mărcii germane

 

Într-o discuție cu cei de la Which Car, șeful departamentului de design de la Nissan a confirmat faptul că lucrează la un succesor al lui 370Z. Alfonso Albaisa, oficialul în cauză, a precizat că urmașul lui 370Z reprezintă o provocare de design. Aspectul său va trebui să reflecte moștenirea predecesorilor, în timp ce trebuie să atragă noi clienți în showroom-urile mărcii.

Oficialul Nissan a specificat și faptul că înlocuitorul lui 370Z va avea un sistem de propulsie electrificat. Nu vorbim despre un model 100% electric, ci despre un hibrid. Însă mai avem de așteptat până când vom avea detalii clare despre acesta.

Cel mai probabil, succesorul lui 370Z va avea tracțiune integrală datorită unui motor electric montat pe puntea față, în timp ce propulsorul cu ardere internă va angrena roțile din spate. Nu este exclusivă nici o cofigurație cu tracțiune față, dar aceasta este mai puțin probabilă în momentul de față.

Adaugă un comentariu