Nissan ajută la reconstrucția Catedralei Notre-Dame. Cu cât contribuie constructorul auto?

Catedrala Notre-Dame de Paris, care a fost mistuită de flăcări lunea trecută, urmează să fie complet reconstruită în următorii cinci ani, potrivit președintelui francez Emmanuel Macron. În acest scop, companii private din întreaga lume au promis donații care mai de care mai generoase, iar Nissan este una dintre ele.

Constructorul auto japonez a anunțat că va dona 100.000 de Euro pentru a sprijini lucrările de reconstrucție a Catedralei Notre-Dame de Paris.

Monumentul, vechi de circa 850 de ani, a fost afectat masiv de un incendiu declanșat săptămâna trecută. De 12 ore au avut nevoie pompierii pentru a stinge flăcările, iar consecințele se văd și din satelit: 75% din acoperiș s-a prăbușit, cu tot cu emblematica turlă înaltă de 93 de metri. Autoritățile încă investighează cauzele declanșării incendiului.

Până în momentul de față, donații de peste un miliard de Euro au fost promise pentru reabilitarea Catedralei Notre-Dame. Printre companiile implicate în acest efort se numără Nissan, Apple, L’Oréal și Disney.

 

Citește și:

Dacă îți vinzi mașina, autoritățile îți vor înapoia o parte din banii plătiți pe rovinietă

Restituirea taxelor auto – Ministrul Finanțelor anunță un nou termen

Pericolele utilizării telefonului la volan explicate de Adrian Grigore

Călătorie virtuală în timp – Cum arăta o plimbare cu mașina prin București în 1993

Autostrada Soarelui arată ca după bombardament! „Dacă era motociclist, își pierdea viața

Depășire extrem de periculoasă, filmată cu camera de bord – „Alooo, poliţia, unde sunteţi?

Căruță scăpată de sub control, în Bacău! Caii galopează pe cont propriu, pe șosea

 

Contribuția de 100.000 de Euro celor de la Nissan vine „ca o recunoaștere și o apreciere față de Nissan Europa și de angajații Renault, precum și față de poporul francez‘, a declarat un reprezentant al producătorului auto japonez, într-un comunicat oficial.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, s-a declarat optimist că monumentul istoric va fi total reconstruit în termen de cinci ani. Totuși, specialiștii estimează o perioadă mult mai lungă, de cel puțin 10 ani, pentru ca lucrările să se desfășoare ca la carte.

 

Sursa foto: Milliped, via Wikimedia Commons

Adaugă un comentariu