Prima poză oficială cu noul Opel Corsa

Noul Opel Corsa va fi dezvăluit abia în a doua jumătate a acestui an, dar deja a apărut o primă poză oficială cu cea de-a șasea generație a mașinii.

După cum vedem în imaginea-teaser de mai sus, farurile IntelliLux LED Matrix vor intra pentru prima oară în dotarea gamei Corsa. Sistemul ajustează automat fasciculul de lumină, în funcție de trafic și de zona în care se circulă. Poate ilumina pe o distanță de 400 de metri fără a-i deranja pe șoferii de pe sensul opus.

Deși momentan nu se cunosc prea multe detalii despre viitoarea generație, o certitudine este faptul că va fi construită pe platforma CMP (Common Modular Platform) a constructorului francez Groupe PSA. În aceeași situație se regăsesc mașini precum Peugeot 208 sau SUV-ul DS3 Crossback.

De asemenea, o serie de fotografii neoficiale a dezvăluit faptul că noul Corsa va avea doar o variantă de caroserie cu patru portiere, o abordare practică pentru care au optat și rivalii de segment Volkswagen Polo și Seat Ibiza.

 

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

La baza noii generații va sta platforma CMP (Common Modular Platform) a Grupului PSA, pe care mai sunt construite Peugeot 208 și DS 3 Crossback. Citroën și Dongfeng sunt alți producători care au început să utilizeze această platformă.

Lansată pe piață în 1982, Opel Corsa a fost vândută în peste 13,5 milioane de unități la nivel global, până în prezent. Dintre acestea, 217.036 exemplare au fost vândute numai în 2018, în Europa. Corsa a devenit astfel a 10-a cea mai vândută mașină de pe continentul nostru. Clasamentul întreg îl găsiți aici.

După lansarea celei de-a șasea generații a Corsa, care va avea loc anul acesta, Opel pregătește și o versiune ecologică. eCorsa se numește modelul, care va fi construit pe platforma e-CMP și va avea un sistem de propulsie electric.

Adaugă un comentariu