Ești pieton? Vei fi amendat dacă nu respecți regulile de circulație!

Noile prevederi din Codul Rutier fac referire chiar și la participanții la trafic ce nu folosesc vehicule. Pietonii ar putea fi amendați în cazul în care nu respectă regulile de circulație.

Citește și…

Michael Schumacher împlinește 50 de ani! Ce mai face campionul?

Peste 40 de mașini, vandalizate de doi copii. Cine plătește pagubele?

Numărul mașinilor furate a crescut cu 70% în 2018, față de 2017

Sistemul de semaforizare din Capitală, accesat ilegal!

Noi defecţiuni la autobuzele Otokar, cumpărate de Gabriela Firea

Prins de radar cu 174 de km/oră în Galați

Tesla vine în România!

Cel mai tare video cu mașini al anului!

Record în România: cea mai lungă distanță parcursă cu o mașină electrică

Două localități sunt conectate de o șosea spectaculoasă

Șoferii români au circulat cu viteze excesive și în perioada sărbătorilor

 

Circulația haotică de pe străzile din România a împins autoritățile către amendarea pietonilor ce nu iau în serios regulile de circulație pe drumurile publice.

Românii trebuie să știe că sunt obligați să circule pe trotuar sau pe marginea drumului și că au dreptul să traverseze o șosea doar la culoarea verde a semaforului. De asemenea, pietonii nu au ce căuta pe pistele de biciclete sau pe autostradă.

Cei mai mulți pietoni nu dau importanță vehiculelor de urgență care se află în misiune. În cazul acestora, chiar dacă semaforul indică posibilitatea de traversare a drumului, pietonii sunt obligați să permită trecerea.

Totodată, pietonii nu au dreptul să traverseze prin fața sau prin spatele mijloacelor de transport în comun oprite în stație doar dacă în acel loc există o trecere de pietoni.

Persoanele angajate în traversarea unui drum trebuie să știe că, alături de conducătorii auto, au obligații legate de semnalizările polițiștilor aflați în intersecții.

Amenzile la care se supun românii care nu respectă aceste reguli sunt din clasa I de sancțiuni, ceea ce înseamnă o sumă cuprinsă între 290 și 435 de lei, titrează b1.ro.

Adaugă un comentariu