Poliția din Dubai folosește motociclete zburătoare

Poliția din Dubai își pregătește ofițerii pentru zburatul cu o dronă special construită. Aceasta este realizată de firma rusească Hoversurf, care este bazată în California.

Citește și:

Acesta ar putea fi pseudonimul lui Dragnea Jr.: Cu ce se laudă pe internet?

2.500 de puncte de încărcare pentru mașini electrice în România

Rolls-Royce Cullinan: Cât costă în România?

Ultimul tronson al autostrăzii București – Ploiești (A3) se apropie de finalizare

București este pe primul loc în Europa la aglomerație

Codul Rutier 2019: Cât de mari vor fi amenzile?

Black Friday 2018: BMW i8 la ofertă!

Proiect de lege: amenzi pentru șoferii filmați în trafic

Noi oferte ANAF: Mașini de vânzare în noiembrie

 

Nu este de mirare că polițiștii din Dubai și-au dotat flota cu astfel de vehicule. Ei sunt cunoscuți la nivel mondial pentru mașinile scumpe pe care le-au transformat în autospeciale. Printre acestea se enumeră Ferrari FF, BMW M6, Mercedes-Benz SLS AMG, Nissan GT-R, McLaren 12C, Bugatti Veyron, dar și multe altele.

Vehiculul zburător este realizat integral din fibră de carbon, iar cadrul este compus dintr-un singur element. Greutatea 'motocicletei' este de 114 kg.

Producătorul recomandă o altitudine de zbor de maximum 5 metri, dar pilotul poate zbura și mai sus, dacă are curaj. Viteza maximă este limitată la 96 km/h.

Vehiculul complet electric dispune de un sistem automat de decolare și de aterizare. Acesta are un acumulator cu o capacitate de 12.3 kWh și este capabil de un zbor de 40 de minute atunci când este folosit în modul dronă.

În realitate, motocicleta zburătoare poate fi pilotată timp de 10-25 de minute, în funcție de condiții. Factorii determinanți sunt greutatea pilotului și condițiile atmosferice.

Din păcate, după fiecare zbor scurt, urmează o încărcare de 2 ore și 30 de minute, ceea ce nu prea justifică prețul de 150.000 de dolari. Atenție, nu sunt incluse taxele.

Adaugă un comentariu