Polițist de la Rutieră, accidentat de un șofer băut care i-a ignorat semnalul de oprire

Un agent al Poliției Rutiere din Maramureș a fost accidentat grav de un șofer care i-a ignorat semnalul de oprire. Polițistul a fost internat de urgență, având ambele picioare rupte și traumatism cranian.

Miercuri, 21 august, un agent al Poliției Rutiere Maramureș a fost accidentat grav în comuna Vadu Izei. Potrivit jurnalistului Vasile Dale, polițistul a încercat să oprească respectivul autoturism în timp ce colegul său de echipaj verifica actele unui alt șofer tras pe dreapta.

Cel de-al doilea conducător auto nu doar că nu a oprit la semnalul agentului, ci chiar l-a lovit în plin. Agentul în vârstă de 44 de ani a fost transportat de urgență la spitalul din Sighetu Marmației, unde medicii au constatat că are ambele picioare rupte și traumatism cranian.

Ulterior a fost prins și șoferul vinovat, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Berbești. Aparatul etilotest a dezvăluit faptul că acesta consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, concentrația fiind de 0,17 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

 

Citește și:

România, țara șoselelor blestemate! La noi mor cei mai mulți pietoni și bicicliști

Vinieta de București: Cum îi poți spune Gabrielei Firea ce crezi despre noul său proiect

De senzație! Cum poți să păcălești radarul cu o…rochie

 

Accidentul a fost imortalizat cu camera unei autospeciale de poliție, iar filmarea a fost publicată pe Facebook de către Bogdan Bănică, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România. Acesta arată cu degetul înspre legislația permisivă elaborată de parlamentari, pe care îi numește complici în acest teribil accident.

Nu dragilor, colegul meu din Maramureş nu a sărit pur şi simplu în faţa maşinii care l-a lovit, ci, după cum se vede, a efectuat semnalul de oprire perfect regulamentar! Rămâne de stabilit dacă a fost sau nu lovit intenţionat, ce este cert e că şoferul vinovat era sub influenţa băuturilor alcoolice. Domnule ministru Fifor, când ne ascultați și pe noi, polițiștii operativi? Domnilor parlamentari, prin legislația permisivă și bajocoritoare sunteți COMPLICII acestor specimene, ştiţi, nu? Însănătoşire grabnică, Sorine!‘, scrie Bogdan Bănică.

Deși vina aparține indiscutabil șoferului, mulți internauți susțin că polițistul are partea lui de vină, prin faptul că era complet expus pe un drum unde se circulă cu viteză și că nu purta echipament pentru sporirea vizibilității.

Eu tot am nelămuriri de ce iese polițistul pe carosabil pe drumuri de viteză. Opririle se fac cu echipajul, nu așa ca pieton. TOȚI ar trebui să refuze să își riște viața pentru economie de combustibil și dotare!!!‘, scrie un internaut pe Facebook.

Unde este vesta și reflectorizantul?‘, întreabă retoric alt utilizator al rețelei sociale.

Poliţist rutier rănit în Maramureş

? Nu dragilor, colegul meu din Maramureş nu "a sărit" pur şi simplu în faţa maşinii care l-a lovit, ci, după cum se vede, a efectuat semnalul de oprire perfect regulamentar!⚠️Rămâne de stabilit dacă a fost sau nu lovit intenţionat, ce este cert e că şoferul vinovat era sub influenţa băuturilor alcoolice. ?? Domnule ministru Fifor, când ne ascultați și pe noi, polițiștii operativi? Domnilor parlamentari, prin legislația permisivă și bajocoritoare sunteți COMPLICII acestor specimene, ştiţi, nu? Însănătoşire grabnică, Sorine! ?https://www.facebook.com/369380783396545/posts/970637546604196?s=100011501018426&sfns=moBogdan BănicăVicepreşedinte Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS

Publicată de Bogdan Bănică pe Miercuri, 21 august 2019

Adaugă un comentariu