S-a dat startul lărgirii Prelungirii Ghencea. Cât vor dura lucrările

Lucrările pentru supralărgirea Prelungirii Ghencea au început astăzi, 9 septembrie. Artera intens circulată din vestul Capitalei a fost complet regândită, în scopul fluidizării traficului, iar Gabriela Firea a dezvăluit când vor putea circula bucureștenii pe noua versiune a bulevardului.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat săptămâna trecută pe Facebook faptul că a semnat contractul pentru realizarea lucrărilor de supralărgire a Prelungirii Ghencea, costul total al proiectului fiind de circa 122 milioane de euro.

 

Citește și:

Noul examen medical obligatoriu pentru șoferi: Nu-l treci, nu iei permisul

Poliția nu vrea să știi asta: când poate deveni nul un proces-verbal completat de Poliţia Rutieră

 

Potrivit edilului, execuția propriu-zisă va dura aproximativ 24 de luni, ceea ce înseamnă că noua Prelungire Ghencea ar trebui deschisă integral traficului rutier în septembrie 2021. Primele lucrări, demarate chiar astăzi, sunt de demolare.

Noua arteră, lungă de 6 km, va dispune de cale dublă de tramvai, câte două benzi de circulație pe sens, o pistă de biciclete cu dublu sens și spații verzi între trotuar și carosabil. De asemenea, vor fi amenajate un nod intermodal și o parcare de tip Park&Ride, cu o capacitate inițială de 300 de locuri pentru autoturisme.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/Asociația Pro Infrastructură

Adaugă un comentariu