Prețuri în România: Noul Mercedes-Benz GLE

vezi galeria foto

Noul Mercedes-Benz GLE va debuta oficial în prima partea a anului viitor, dar au fost anunțate deja prețurile acestuia pentru piața din România.


Citește și:

Black Friday 2018: BMW i8 va fi la ofertă!

Autostrada A8 a fost votată: Ce urmează?

Cel mai scump loc de parcare din România

Suspendarea permisului de conducere la 45 de puncte

Noi oferte ANAF: Ce mașini sunt de vânzare în noiembrie?

În urmărirea lui Dracula

Cât de mult se scumpește RCA

O nouă țeapă circulă prin SMS

Ce trebuie să știi despre noua taxă auto

Câți români au rămas fără carnet anul acesta

De care jante să cumperi?

 

Noul SUV de la Mercedes-Benz va putea fi configurat în două variante de motorizare.


Prima dintre acestea este diesel și se numește GLE 300d 4MATIC. Aceasta dispune de un motor 2.0 biturbo, care produce 245 de cai-putere și un cuplu de 500 Nm. Accelerația de la 0-100 km/h se desfășoară în 7.2 secunde, iar acul vitezometrului se oprește în dreptul valorii de 225 km/h. Consumul declarat de producător este de 6.1 l/100 km. Această variantă are un preț de pornire de 65.152 euro cu TVA.

A doua varianta este pe benzină și poartă numele de GLE 450 4MATIC. Aceasta dispune de un motor 3.0 turbo, care produce 367 de cai-putere și dezvoltă un cuplu de 500 Nm. Accelerația 0-100 km/h se realizează în 5.7 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/h. Consumul declarat este de 8.3 l/100 km. Varianta pe benzină pornește de la 70.828 euro cu TVA.


Ambele motorizări beneficiază de cutia automata cu nouă rapoarte 9G-Tronic.

Pentru prima dată, GLE va fi oferit și într-o variantă cu șapte locuri, cel de-al treilea rând de scaune fiind disponibil la cerere. În același departament, este oferită opțional o banchetă spate cu locuri reglabile electric pe șase direcții, o premieră în segment.


Noul Mercedes-Benz GLE beneficiază de o suspensie activă numită E-Active Body Control. Aceasta este bazată pe un sistem electric de 48V și are o configurație hidropneumatică.

Caroseria lui GLE a crescut odată cu noua generație, iar ampatamentul este cu 80 de milimetri mai mare, totalizând 2.995 milimetri. Portbagajul are un volum de 825 de litri, dar acesta poate să crească până la 2.055 litri prin plierea banchetei fracționate 40:20:40.

Sistemele de asistență a șoferului au fost îmbunătățite, iar sistemul de tempomat activ Distronic poate să recunoască o coadă care se va forma în față și care ar putea să surprindă șoferul, așa că inginerii i-au adăugat o funcție de reducere a vitezei pentru a preveni frânarea bruscă în aceste situații.


Mai multe echipamente de asistență a șoferului au fost integrate în gama GLE, inclusiv unul care monitorizează unghiul mort când mașina staționează și șoferul dorește să intre în trafic sau să deschidă ușa, precum și un sistem de asistență la manevrarea unei remorci.

Interiorul se bucură de sistemul MBUX și de o schimbare completă a aspectului, așa cum s-a întâmplat cu exteriorul. Încă din standard, Mercedes-Benz GLE are două ecrane de 31.2 centimetri diagonală pentru ceasurile de bord și pentru unitatea multimedia. Există patru moduri de afișaj ale ceasurilor de bord: Modern Classic, Sport, Progressive și Discreet, iar sistemul de head-up-display a primit tehnologie mai nouă, iar imaginea afișată pe parbriz este mai mare.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE