Primul SUV electric de la Audi își dezvăluie specificațiile tehnice

Primul SUV electric de la Audi, e-tron quattro, este la mai puțin de o lună de debutul public.

Până atunci, nemții ne-au pregătit o galerie foto cu imagini teaser suprinse cu mai multe prototipuri care erau testate la Pikes Peak. Odată cu imaginile, nemții au publicat și un clip teaser cu E-Tron, precum și specificațiile tehnice ale noului lor model.

Unul dintre elementele interesante ale acestui SUV este faptul că poate să-și extindă autonomia cu până la 30% doar prin recuperarea de energie cinetică. Testat la Pikes Peak, sistemul a extins autonomia cu câte un kilometru pentru fiecare kilometru condus la coborâre.

Audi a realizat acest nivel de eficiență a recuperării de energie cinetică prin implementarea a trei moduri prin care se realizează acest proces. Cel de-al treilea mod este activat prin padelele de pe volan și intervine peste rularea obișnuită pentru a acționa similar cu o frână de motor la o mașină convențională.

Porsche Taycan: Specificațiile tehnice ale primului model electric al mărcii

Celelalte două sisteme de recuperare a energiei cinetice sunt mai 'clasice': un sistem care încarcă bateriile atunci când apeși pedala de frână, iar altul care trece automat pe funcția de 'coasting' în momentul în care estimează că nu vei accelera și că nu vei avea nevoie să apeși accelerația.

În ceea ce privește specificațiile tehnice pentru primul SUV electric de la Audi, știm că va avea două motoare care vor totaliza 355 CP și un cuplu maxim de 561 Nm. Pentru până la opt secunde, prin activarea unui mod de rulare dedicat, mașina va putea să ofere 402 CP și 664 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h va fi realizată în mai puțin de șase secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 200 km/h.

Autonomia variantei cu baterie de 95 kWh este de 400 de kilometri confrom ciclului WLTP, adică unul care promite să aducă valori apropiate de cele reale. Primul SUV electric de la Audi va fi urmat de o familie întreagă de mașini electrice din partea mărcii germane.

e-tron va fi numele brandului electric pregătit de Audi

Audi are un plan să lanseze o versiune hibridă pentru fiecare model până în 2020

Adaugă un comentariu