Programul Rabla 2019 se apropie de debut

În cadrul Forumului Industriei Auto ce a avut loc în Craiova, Ministrul Mediului, vicepremierul Grațiela Gavrilescu a oferit mai multe detalii legate de Programul Rabla 2019. De asemenea, Programul Rabla Plus continuă și în 2019.

Chiar dacă Programul Rabla de anul trecut a debutat în februarie, Ministrul Mediului a declarat că anul acesta nu a fost posibil. Deși nu Guvernul și nu Parlamentul sunt responsabile pentru acest blocaj, ne cerem noi scuze românilor, dacă alții nu au curajul să își asume!'.

Chiar dacă nu există o certitudine în acest sens, Programul Rabla 2019 ar trebui să înceapă până pe 5 aprilie. Nu s-au oferit informații concrete despre bugetul total alocat, dar vicepremierul a anunțat că fondurile vor fi mai mari decât anul trecut.

Citește și:

Parcarea laterală este complet reinventată prin acest truc spectaculos

ABS pe zăpadă – Diferența dintre a frâna CU ABS și FĂRĂ ABS

Examen auto – Cum obții permisul de conducere, pentru fiecare categorie în parte

O Dacie cu motor turbo și transmisie integrală mătură tot ce îi stă în cale

ABS, TSI, ESP – Ce înseamnă aceste prescurtări auto

 

În 2018 au fost disponibile 50.000 de tichete, iar de la debutul Programului Rabla, din 2004, au fost casate în jur de 700.000 de autoturisme vechi. Locul acestora a fost ocupat în trafic de aproximativ 550.000 de mașini noi.

Autoturismele eligibile pentru a fi casate în schimbul tichetelor valorice, trebuie să aibă cel puțin opt ani vechime și trebuie să aibă inspecția tehnică periodică valabilă. În continuare, valoarea unui tichet din programul Rabla Clasic este de 6.500 de lei, dar care poate ajunge până la 9.200 de lei, în funcție de emisiile acesteia sau dacă prezintă un sistem hibrid (fără plug-in).

În cazul achiziționării unei mașini hibride cu sistem plug-in, statul oferă 20.000 de lei, iar în cazul unei mașini 100% electrice, suma de 45.000 de lei. Anul trecut, autoritățile au acordat peste 1.400 de eco-vouchere prin programul Rabla Plus.

Adaugă un comentariu