Proiect: Un weekend fără mașini în București

Un consilier al Primăriei Municipiului București a depus un proiect care prevede stabilirea unui weekend fără poluare în Capitală.

Primăria Capitalei începe lucrările la benzile unice pentru liniile de tramvai 1 și 10

Mai precis, propunerea prevede interzicerea circulației rutiere în cel mai mare oraș al țării între ora 10:00 în ziua de sâmbătă și până la ora 16:00 în ziua de duminică. Lucian Iliescu, consilierul PMP din spatele acestui proiect, a ales penultimul weekend înainte de începerea anului școlar pentru acest exercițiu.

Rabla Clasic 2018: bugetul programului pentru persoane fizice s-a epuizat

Vorbim despre 1 și 2 septembrie 2018, moment în care doar salvările, autospecialele de pompieri, mașinile de poliție și taxiurile vor avea voie să circule prin Capitală. Restricția nu include vehiculele RATB și nici autospecialele care îndeplinesc sarcini publice, transportă alimente și cele care aprovizionează piețele. Desigur, vehiculele care transportă persoane cu handicap sunt excluse de la această restricție.

Primul hypercar de la bulgari: Alieno Arcanum este 100% electric

Practic, dacă proiectul va fi aprobat, numărul de autoturisme care va traversa Capitala în weekend-ul respectiv va fi semnificativ redus față de un sfârșit de săptămână obișnuit. Însă, pentru a putea fi aprobat, acest proiect necesită votul consiliului general al Primăriei Municipiului București.

Renault ZOE poate fi cumpărat în România cu noul motor electric R110

Măsura este gândită pentru a reduce poluarea în Capitală și a preveni sancțiunile legate de procedura de infringement aplicată de Comisia Europeană din cauza poluării în cel mai mare oraș al României. În mod interesant, vehiculele hibride, hibride plug-in și electrice nu sunt prevăzute drept excepție de la această regulă.

În cazul în care proiectul va fi aprobat, amenda pentru cei care încalcă restricția de trafic este situată între 500 și 2.000 de lei. Rămâne de văzut dacă ceilalți consilieri vor fi de acord cu propunerea lui Lucian Iliescu și dacă alte restricții de trafic vor fi impuse în viitor în București în vederea reducerii poluării.

Scăpăm de mașinile abandonate din București? Iată ce propune un consilier municipal

De la acest proiect lipsește un studiu atent al poluării cauzate de autovehicule în mediul urban, dar sperăm ca o eventuală aprobare a acestuia le va aduce administratorilor orașului date concrete despre efectele măsurii.

Video | Echipa de Teste 2018: Distracție și adrenalină pe circuit cu SEAT Leon FR

    Mihai says:

    De ce numai un weekend, si nu doua? de ce nu par/impar alternativ? si uite asa ne intoarcem cu 30 de ani! si cand te gandesti ca pe unul l-au impuscat pt. asa ceva….masinile parlamentului vor circula? ale guvernului? ei sunt prioritari nu? e de bine!!!!

Adaugă un comentariu