Perioada de rambursare a banilor pentru taxa auto va fi prelungită cu 6 luni

Se apropie finalul perioadei de rambursare a banilor plătiți pentru fostele taxe auto (taxa pe poluare, taxa specială și taxa pentu emisiile poluante), dar și pentru timbrul de mediu. Chiar și asa, mulți dintre românii care au solicitat acest lucru, nu și-au văzut banii până la ora actuală.

Citește și…

Rețeaua de tuneluri a lui Elon Musk va funcționa cu mașini electrice

Primăria Capitalei are de gând să ridice mașinile parcate neregulamentar

Noile versiuni Porsche 718 Cayman T și 718 Boxster T

Introducerea noii taxe auto va fi amânată pe termen nelimitat

Record în România: cea mai lungă distanță parcursă cu o mașină electrică

Skoda Kodiaq RS debutează în România 

Accidentele rutiere ucid 1.35 milioane de oameni pe an

Pericol pentru circulație: podul peste Argeș de la Adunatii Copaceni

Skoda Scala se prezintă: Înlocuitorul lui Rapid e gata de debut

Cele mai frecvente motive pentru care autoturismul tău refuză să pornească

 

Din păcate pentru aceștia, există un proiect de act normativ, care a fost pus în dezbatere, ce prevede prelungirea perioadei de restituire a banilor până pe 30 iunie 2019. Proiectul nu va intra în vigoare decât după adoptarea de Guvern și publicarea în Monitorul Oficial.

Potrivit noului proiect, perioadele de restituire au fost modificate în felul următor. Banii cu care s-au achitat vechile taxe (taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule) vor fi returnați până pe 30 iunie 2019, în condițiile în care vechiul termen era stabilit la sfârșitul anului 2018.

Perioada de rambursare a banilor plătiți pe timbrul de mediu se va prelungi tot până la 30 iunie 2019. Vechiul termen-limită era stabilit pentru martie 2019.

Până acum, o parte din proprietari și-au primit banii cu tot cu dobânda stabilită, alții și-au primit doar banii, fără dobândă, iar restul nu și-au primit banii deloc.

Adaugă un comentariu