Rețeaua de tuneluri a lui Elon Musk va funcționa cu mașini electrice

The Boring Company – Compania Plictisitoare' a lui Elon Musk a prezentat prototipul rețelei de tuneluri care va funcționa cu ajutorul autoturismelor electrice. Acestea sunt puse în mișcare cu ajutorul unui sistem de tractare și dispun de roți ajutătoare pentru a nu lovi pereții tunelului în timp ce se deplasează cu o viteză de 240 km/h.

Citește și…

Primăria Capitalei are de gând să ridice mașinile parcate neregulamentar

Noile versiuni Porsche 718 Cayman T și 718 Boxster T

Introducerea noii taxe auto va fi amânată pe termen nelimitat

Record în România: cea mai lungă distanță parcursă cu o mașină electrică

Skoda Kodiaq RS debutează în România 

Accidentele rutiere ucid 1.35 milioane de oameni pe an

Pericol pentru circulație: podul peste Argeș de la Adunatii Copaceni

Skoda Scala se prezintă: Înlocuitorul lui Rapid e gata de debut

Second-hand | Mazda CX-5 de la 12.000 de euro: Tinerețe fără bătrânețe

Cele mai frecvente motive pentru care autoturismul tău refuză să pornească

 

Miliardarul avea inițial în plan să construiască un tip de platforme cu care vor fi purtate autoturismele electrice prin tunel, dar noul concept vizează un alt sistem mai simplu.

Mașinile electrice vor fi dotate cu roți de ghidare. Acestea au rolul de a asigura o distanță constantă și sigură de pereții tunelului. Acest sistem costă în jur de 200-300 de dolari și va putea fi montat pe orice model de autoturism electric, atât timp cât poate menține o viteză constantă de 240 km/h și are capacități de conducere autonomă'.

The Boring Company se ocupă cu realizarea infrastructurii de tunele. Primul tunel de test a fost construit în apropierea orașului Los Angeles și are o lungime de 1,14 mile. Costul total al acestuia s-a ridicat la 10 milioane de dolari, în condițiile în care un tunel construit prin mijloace normale ar fi costat peste un miliard de dolari. Scopul acestor tunele este de a ajuta la reducerea marilor aglomerații urbane.

Până și pământul rezultat în urma excavării necesare pentru tunel va fi refolosit. Din acesta se vor construi cărămizi solide, care vor fi comercializate la prețul de 10 cenți/cărămidă sau vor fi oferite gratuit pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare accesibile.

Adaugă un comentariu