Range Rover Sport HST: sistem hibrid de 48V și motor nou

Range Rover Sport HST este cel mai nou membru al gamei și aduce mai multe noutăți decât te-ai aștepta de la o asemenea versiune.

Noua versiune de Range Rover Sport renunță la motorul V6 în favoarea unei unități cu șase cilindri în linie, care are tot o cilindree de 3.0 litri. Propulsorul este susținut de un sistem mild-hybrid de 48V, care strânge energia cinetică pierdută în mod normal la frânare într-un acumulator dedicat. Folosind sistemul de 48V de la bord, acesta susține atât funcționarea unor echipamente auxiliare ale vehiculului, cât și compresorul electric menit să suprime lagul turbo.

În timp ce bătrânul V6 oferea 340 sau 380 CP, noul motor asigură 400 CP și 550 Nm, iar englezii spun că este mai rafinat și mai economic decât acesta. Aparent, unele piețe vor avea și o versiune mai 'blândă', care dezvoltă 360 de cai-putere. Sistemul mild-hybrid este o premieră în gama Range Rover.

 

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

Agregatul cu șase cilindri în linie a fost dezvoltat în baza filozofiei din spatele gamei Ingenium și este construit integral în Regatul Unit. Cu timpul, va ajunge sub capota mai multor modele din portofoliul Jaguar Land Rover, dar nu este precizat dacă va fi mild-hybrid pentru fiecare model care îl va primi.

Singura transmisie oferită în gama Range Rover Sport HST este o automată cu opt trepte. Aceasta angrenează cele patru roți ale acestui SUV și este capabilă de un sprint 0-100 km/h în 6.2 seunde. Viteza maximă este de 225 km/h. Cifrele privind consumul de carburant și emisiile de CO2 nu au fost încă dezvăluite.

Primele unități ar trebui să ajungă în reprezentanțe în cea de-a doua jumătate a anului curent. Până atunci, ne așteptăm să aflăm și prețul noului Range Rover Sport HST.

Adaugă un comentariu