Red Bull Soapbox 2016 – Migutzu a dus greul

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, în parcul Colina din Cluj-Napoca s-a desfășurat ediția 2016 a concursului Red Bull Soapbox. 40 de mașini artizanale au defilat în fața a peste 15.000 de oameni la ediția din acest an a competiției pusă la cale de Red Bull.

Fiecare dintre cele 40 de echipaje au avut la dispoziție aproximativ o lună pentru a-și construi un vehicul nemotorizat. Iar românii au fost foarte creativi. Aceștia au reușit să aducă la start vehicule care au imitat mașina lui Louis De Funes din seria Jandarmul și Jandarmerițele’, o ghilotină, un muștarmobil, o copie fidelă după un MIG și chiar personaje din desene animate.

Mihai Stetcu_Migutzu No.1

Fiecare echipaj a avut de parcurs un traseu lung de 400 de metri, dar au primit și puncte pentru prestația artistică și pentru creativitate. La finalul competiției, învingător a fost Migutzu (Soare Ovidiu Mihail, Vecu Marius, Briotă Dan Ionel și Ionescu Ionuț). Pe locul secund s-a clasat Bootelcuța (Bogdan Băianu, Cristi Bârlădeanu, Adrian Mititelu și Alex Munteanu), iar pe ultima treaptă a podiumului a urcat Muștarmobilul (Bulboacă Mihăiță, Cernat Alex, Iordan Florin si Vincă Andrei).

Ford Ka+ prezentat în premieră la Red Bull Soapbox 2016

Tot în cadrul Red Bull Soapbox 2016 am avut parte și de o întâlnire specială. Noul Ford Ka+ a fost prezent la evenimentul din Cluj-Napoca. Modelul Ovalului Albastru promite o dinamică excelentă, un consum de carburant bun și spațiu suficient pentru cinci pasageri. Clienții din România vor putea comanda Ford Ka+ începând cu luna curentă, iar primele exemplare sunt așteptate să ajungă în țară în aproximativ 30 de zile.

ford ka+ (2)

Ford Ka+ este mai scurt decât Fiesta, dar mai înalt cu 29 de milimetri decât modelul amintit anterior. Ka+ promite un portbagaj de 270 de litri, dar și un habitaclu care “ascunde” 21 de spații de depozitare pentru obiectele de dimensiuni mici.

Sub capotă, Ford Ka+ va putea fi echipat cu motorul de 1,19 litri în versiunile de 70 CP, respectiv 85 CP. Indiferent de versiunea aleasă, Ford spune că noul Ka+ se laudă cu un consum mediu mixt de carburant de 5,0 litri la suta de kilometri și cu emisii de CO2 de 114 g/km.

„Ne dorim să atragem tinerii în procesul de cumpărare a modelului KA+ și de aceea, ne-am gândit că Soapbox Race este evenimentul ideal pentru a expune în premieră în România, acest model. KA+ se alatură gamei Ford de autoturisme de mici dimensiuni și oferă o alternativă nouă pentru cumpărătorii care doresc un autoturism stilat, bine echipat şi de înaltă calitate”, a declarat Attila Szabo, director general Ford România.

Foto | RedBullContentPool | Ford Romania

Adaugă un comentariu