Renault a plătit o sumă exorbitantă pentru nunta lui Carlos Ghosn, fostul președinte al companiei

O nouă acuzație adusă lui Carlos Ghosn: un purtător de cuvânt al Renault a anunțat joi că nunta fostului director a fost plătită exclusiv din bugetul companiei!

Evenimentul, organizat în 2016 la Palatul Versailles, a costat nu mai puțin de 50.000 Euro. Conform publicației Le Figaro, banii nu i-a oferit Ghosn din propriul buzunar, ci din contul Renault. Totul a fost posibil printr-un contract de sponsorizare încheiat între constructorul francez și Palatul Versailles, în baza căruia Renault a finanțat renovarea obiectivului turistic.

Citește și:

Noul Volkswagen Passat

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

Producătorul auto a descoperit recent, printr-o investigație internă, că o contribuție de 50.000 Euro i-a fost alocată lui Carlos Ghosn în beneficiu personal. În consecință, oficialii Renault au hotărât să transmită informația procurorilor, care îl mai acuză pe afaceristul născut în Brazilia de transferarea în contul Nissan a pierderilor de investiții personale și de declararea incorectă a sumelor primite drept compensații în perioada 2015-2017. Totuși, fostul CEO al Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi își susține vehement nevinovăția: „Nu am primit nici măcar un yen pe care să nu îl declar‘.

Avocatul lui Ghosn, Jean-Yves Leborgne, susține că fostul președinte Renault nu știa de cei 50.000 Euro care i-au fost alocați în 2016: „Spațiul de evenimente de la Versailles i-a fost pus la dispoziție fără costuri, iar domnul Ghosn nu știa că folosirea spațiului urma să fie taxată din contul Renault‘.

Începând de pe 19 noiembrie 2018, Carlos Ghosn este încarcerat în Tokio. Eliberarea pe cauțiune i-a fost refuzată, autoritățile japoneze temându-se că bărbatul ar putea altera dovezi-cheie în acest caz. În continuare, Ghosn așteaptă să fie judecat.

Sursa foto: BsBsBs, via Wikimedia Commons

Adaugă un comentariu