Carlos Ghosn acuză Nissan de complot și trădare: „Mă confrunt cu o armată”

Carlos Ghosn, fostul director al Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, le-a vorbit joi jurnaliștilor japonezi despre acuzațiile care îi sunt aduse. Brazilianul se declară complet nevinovat de fraudă și susține ferm că arestarea sa este rezultatul unui complot pregătit de foștii săi colegi din cadrul Alianței.

Într-un interviu acordat publicației nipone Nikkei, Ghosn își descrie situația actuală ca fiind „o poveste de trădare. Nu există niciun dubiu în această privință’. Fostul director aruncă toată vina asupra celor de la Nissan, despre care spune că deformează realitatea pentru a-l portretiza drept un răufăcător: „Mă confrunt cu o armată de oameni care aruncă cu gunoi în mine zi de zi‘, spune Carlos Ghosn. „Nu este vorba doar despre acuzațiile procurorilor, ci și despre cele aduse de Nissan. Ei scot din context multe informații. Este o distorsionare a realității menită să-mi distrugă reputația‘.

 

Citește și:

Duster 1.3 TCe: cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Copacii căzuți peste mașini: când și cum pot cere despăgubiri șoferii

Autostrada de Centură prinde contur

Și-a modificat bicicleta ca să prindă 60 km/h, dar poliția nu a fost încântată

Ce se întâmplă dacă torni Coca-Cola în rezervorul mașinii?

Recompensă de 1000 de EURO! Ai văzut această mașină?

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

 

Carlos Ghosn este de părere că întreaga conspirație împotriva lui a pornit din cauza dorinței sale de a fuziona constructorii Renault, Nissan și Mitsubishi într-o companie unică de tip holding, strategie cu care ceilalți șefi nu erau de acord. De asemenea, fostul director spune că japonezilor nu le-a plăcut niciodată felul în care a condus organizația: „A existat o rezistență încă de la început‘.

Fostul CEO al Alianței este acuzat de transferarea în contul Nissan a pierderilor de investiții personale și de declararea incorectă a sumelor primite drept compensații în perioada 2015-2017. Totuși, acesta își susține vehement nevinovăția: „Nu am primit nici măcar un yen pe care să nu îl declar‘.

Începând de pe 19 noiembrie 2018, Carlos Ghosn este încarcerat într-o închisoare din Tokio. Eliberarea pe cauțiune i-a fost refuzată, autoritățile japoneze temându-se că bărbatul ar putea altera dovezi-cheie în acest caz. Ghosn așteaptă să fie judecat, dar procesul ar putea avea loc abia peste câteva luni.

 

Sursa foto: Thesupermat, via Wikimedia Commons

Adaugă un comentariu