Șeful de la Rutieră din Târgu Jiu, prins la volanul unei mașini neînmatriculate

Șeful Serviciului de Circulație Rutieră al Poliției Locale Târgu Jiu a fost surprins, marți seara, la volanul unei mașini neînmatriculate. Acesta conducea pe un drum public din oraș, iar un echipaj de poliție l-a tras pe dreapta și i-a întocmit dosar penal.

Tiberiu Cazan, șeful Serviciului de Circulație Rutieră al Poliției Locale Târgu Jiu, a fost oprit de polițiști marți seara, pe motiv că circula pe strada 9 Mai cu o mașină căreia îi lipseau plăcuțele de înmatriculare auto.

Un bărbat de 50 de ani a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier, în timp ce se deplasa cu un autoturism fără plăcuțe de înmatriculare, pe strada 9 Mai, din Târgu-Jiu. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat, pe drumurile publice“, a declarat pentru Mediafax un purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu, susține că Tiberiu Cazan intenționa doar să mute mașina, nu să conducă pe o distanță mare: „Am luat legătura cu colegul meu, mi-a relatat că a fost oprit și că a vrut să mute mașina – era mașina personală -, că a avut-o pe platformă și că a vrut să o mute dintr-un loc în altul și a fost un polițist de la Rutieră care l-a depistat cu mașina fără numere’.

În momentul de față, nu se știe dacă șeful Serviciului de Circulație Rutieră era în timpul serviciului atunci când s-a urcat la volanul mașinii neînmatriculate, dar ora trecută în procesul-verbal va lămuri acest aspect. „Va răspunde penal și din punct de vedere juridic, dacă a fost cumva în timpul serviciului, deși mă îndoiesc’, a adăugat Florin Băluță.

Conducerea unei mașini neînmatriculate – Ce sancțiuni prevede legea?

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Potrivit articolului 334 din Codul Penal, punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat se pedepsește cu închisoare de la 1 la 3 ani sau cu amendă.

O situație la fel de ironică s-a petrecut la începutul lunii mai. Atunci, șeful Serviciului Înmatriculări Vehicule Teleorman a rămas fără plăcuțele de înmatriculare, pentru că acestea erau neconforme cu legea.

Adaugă un comentariu