Serviciul Lime vine în București cu 1.000 de trotinete electrice disponibile pentru închiriat

Serviciul Lime este deja lansat în peste 100 de orașe la nivel mondial și oferă trotinete (Lime-S) și biciclete (Lime-E) electrice disponibile pentru închiriat. De asemenea, în anumite locații oferă posibilitatea închirierii biciletelor standard (Limebike) și chiar un serviciu de car-sharing (Limepod – Fiat 500).

Startup-ul este deținut de compania Netron Holdings. Inc. Sistemul funcționează prin intermediul unei aplicații pentru smartphone (de tipul Uber/Bolt), care arată în timp real locațiile unde pot fi găsite trotinetele electrice pe hartă.

Citește și:

Uite de ce a renunțat la o colecție de Lamborghini

Rabla 2019 – Când începe programul și care este prima de casare?

Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Designerul lui Bugatti Veyron va proiecta mașini pentru Rolls-Royce

Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad

7 din 10 șoferi regretă că au cumpărat o mașină electrică

Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială

 

În Statele Unite ale Americii, prețul închirierii unei trotinete electrice Lime-S pornește de la 1$ (prețul deblocării), la care se adaugă 15 cenți pentru fiecare minut de folosire. Conform aplicației Lime, tarifele pentru România vor fi asemănătoare: 3 lei pentru deblocare și 70 de bani pentru fiecare minut petrecut pe trotinetă. Acestea sunt limitate la o viteză maximă de 24 km/h.

Anul trecut, Lime a semnat un parteneriat cu Uber, astfel, valoarea startup-ului ajungând la momentul respectiv la 1,1 miliarde de dolari. De atunci și până acum, cifra de afaceri a companiei a crescut exponențial, ajungând acum la o valoare estimată de peste 10 miliarde de dolari.

Compania americană pregătește o flotă de 1.000 de trotinete electrice pentru București, printr-un parteneriat cu Primăria Municipiului București. Acestea vor fi amplasate în apropierea tuturor stațiilor de metrou, lângă parcările publice și în toate parcurile orașului. De asemenea, trotinetele Lime vor fi găsite și în apropierea muzeelor, teatrelor și locurilor de promenadă din centrul orașului.

Sursa: Profit.ro

Adaugă un comentariu