O altfel de cursă: șoferii Serviciului Federal de Securitate din Rusia s-au întrecut în drifturi

Evenimentul este o competiție anuală în cadrul căruia se întrec cei mai buni șoferi ai Serviciului Federal de Securitate din Rusia. Cursa s-a desfășurat pe un traseu înzăpezit din apropierea Moscovei, iar mașinile utilizate au fost luxoasele autoturisme Aurus.

Competiția are rolul de a testa limitele șoferilor, care trebuie să asigure siguranța absolută a pasagerilor de rang înalt, dar și a noului model de lux. Cel mai probabil, acesta este singurul moment în care șoferii își permit să scoată untul’ din mașini.

Din imaginile publicate pe site-ul rusesc ‘tvzvezda’ putem observa două autoturisme Aurus de culoare neagră care se întrec pe un circuit delimitat cu ajutorul unor conuri. Acestea au în funcțiune girofarurile, chiar dacă nu se află într-o misiune specială.

Citește și:

Schimbări la polițele RCA: ce criterii noi de risc ar putea fi introduse

Test de frâne în condiții extreme

Cea mai mare paradă de mașini autonome organizată vreodată

Cele mai periculoase șosele din România

Tot ce trebuie să știi despre verificarea unei mașini second hand

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

 

Versiunea civilă a lui Aurus se numește Senat și este livrată fără blindajul utilizat la mașina liderului rus. Aceasta a debutat la Salonul Auto de la Moscova de anul trecut și rivalizează cu modelele Mercedes-Maybach și cu Rolls-Royce.

Autoturismul a fost conceput special pentru a respecta întocmai cerințele clienților ruși. Sub capota limuzinei se află un propulsor V8 twin-turbo de 4,4 litri. Acesta asigură o putere maximă de 600 CP și este cuplat la o transmisie automată cu nouă trepte.

Chiar dacă cea mai ușoară versiune a mașinii de lux se apropie de trei tone, sistemul de tracțiune integrală permanentă asigură un parcurs remarcabil de rapid chiar și în condițiile câmpurilor înzăpezite pe care s-a desfășurat competiția rusească din acest an.

Adaugă un comentariu