Speed Marathon – Toate radarele din România vor funcționa simultan

Toate aparatele radar din România vor fi puse în funcțiune simultan mâine, 3 aprilie 2019, pentru a surprinde cât mai mulți șoferi vitezomani. Polițiștii de pe întreg continentul se vor mobiliza în paralel în cadrul inițiativei Speed Marathon (Maratonul Vitezei), care încurajează acționarea tuturor aparatelor radar din Europa, timp de 24 de ore. 

Speed Marathon, cunoscut și sub denumirea „Slow Down Europe’ (Încetinește, Europa!), este o inițiativă organizată de Rețeaua Europeană a Poliției Rutiere (TISPOL). Prima acțiune de acest gen a avut loc în aprilie 2015, prin colaborarea a 22 de state europene, printre care și România.

„Maratonul Vitezei de 24 de ore este o componentă a strategiei noastre de reducere a victimelor accidentelor rutiere și de a face șoselele Europei mai sigure’, anunțau atunci reprezentanții TISPOL.

Speed Marathon 2019

Anul acesta, 30 de state europene și-au anunțat participarea la Speed Marathon, România fiind pe listă și de această dată.

Conceptul presupune punerea în funcțiune a tuturor aparatelor radar din statele participante, simultan, timp de 24 de ore, pentru a opri șoferii vitezomani și a preveni accidentele rutiere grave. Acțiunea va începe în această noapte, la ora 0:00, și este programată să se desfășoare până la finalul zilei de miercuri. În această perioadă, teoretic, toate radarele din România vor funcționa în același timp.

 

Citește și:

Programul Rabla 2019 a început oficial. Care sunt condițiile?

Martorii de bord – Peste 50 de semne explicate

Ce înseamnă TIR, Peco, Smart sau ARO – explicația abrevierilor

Poți fi arestat pentru că ai condus beat, chiar dacă nu pornești motorul

Gabi Tamaș, prins conducând cu 205 km/h, băut și fără permis valabil

Amenzi mai mici pentru șoferi! Proiectul a fost adoptat tacit

 

„Viteza excesivă și neadaptată condițiilor de drum este, în continuare, una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere. Mulți șoferi nu conștientizează faptul că viteza joacă și un rol crucial în gravitatea accidentelor produse din alte cauze’, transmite TISPOL într-un comunicat oficial.

În țara noastră, acțiunea „Speed Marathon’ este coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Operațiunea se va desfășura la nivel național miercuri, 3 aprilie, în intervalul orar 0:00 – 24:00.

Adaugă un comentariu