Speed Marathon s-a încheiat. 481 de permise, reținute în 24 de ore!

Operațiunea Speed Marathon, desfășurată ieri la nivelul întregii Uniuni Europene, a făcut ravagii printre șoferii români. În doar 24 de ore, au fost controlate peste 13.000 de mașini, au fost aplicate aproape 8.190 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute nu mai puțin de 481 de permise de conducere.

Rezultatele sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât acțiunea a fost amplu mediatizată, iar șoferii au fost anunțați că Poliția Rutieră scoate pe șosele toate aparatele radar din dotare. Cu toate acestea, extrem de mulți șoferi au căzut în capcana vitezei, mulți alegându-se cu amenzi pentru depășirea vitezei sau chiar cu permisul suspendat.

Citește și:

Mărturisirile lui James May – De ce a fost tentat să-l ucidă pe Jeremy Clarkson

Cum arată Ford Puma, al doilea SUV produs la Craiova?

Șofer de „WOLZVAGIN’, invitat la Poliția Locală printr-un mesaj jenant

Țara în care 7 din 10 șoferi regretă că și-au cumpărat o mașină electrică

Polița RCA pe o lună ar putea dispărea anul acesta

Claudiu Manda a rămas fără permis – Senatorul PSD circula cu 125 km/h în localitate

 

„În cadrul operațiunii Speed Marathon, polițiștii rutieri au controlat peste 13.000 de autovehicule și au aplicat aproape 8.190 de sancțiuni contravenționale. De asemenea, 481 de permise de conducere au fost reținute în vederea suspendării. În activități au fost angrenați peste 1.560 de polițiști rutieri, care au acționat în 737 de puncte, a transmis Poliția Română.

Polițiștii au dat și câteva exemple:

  • Pe D.N. 7, în localitatea Dragodana, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 28 de ani, care circula cu viteza de 106 km/h și cu o îmbibație alcoolică de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la cea mai apropiată unitate sanitară pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de articolul 336 alineatul 1 Cod penal.
  • Pe D.N. 2, în afara localității Racovițeni, județul Buzău, a fost depistat un autovehicul condus de o femeie, în vârstă de 24 ani, ce avea viteza de 190 km/h.
  • În municipiul București, pe Calea 13 Septembrie, polițiștii Brigăzii Rutiere au depistat un bărbat ce conducea un autovehicul care avea o viteză de 139 km/h, pe un sector de drum unde limita maximă admisă este de 50 km/h.
  • În județul Hunedoara, localitatea Sântandrei, a fost depistat un autovehicul condus de o femeie de 44 de ani, ce avea o viteză cu 82 km/h mai mare decât limita legală admisă pe acel sector de drum.

 

Speed Marathon, cunoscut și sub denumirea „Slow Down Europe’ (Încetinește, Europa!), este o inițiativă organizată de Rețeaua Europeană a Poliției Rutiere (TISPOL). Conceptul presupune punerea în funcțiune a tuturor aparatelor radar din statele participante, simultan, timp de 24 de ore, pentru a opri șoferii vitezomani și a preveni accidentele rutiere grave.

Adaugă un comentariu