Sportivă cu definiție marcantă de la un producător auto est-european? Škoda Octavia RS e răspunsul, inclusiv în formă de break.

Faceliftul seriei compacte Škoda Octavia a implicat și revitalizarea variantelor sportive propuse sub indicativul RS. Înepând cu acest facelift, Škoda Octavia RS atinge un nivel al puterii de 265 CP (creștere de 20 CP în comparație cu versiunile precedente). De asemenea, Škoda Octavia RS vine și cu faruri LED Matrix în dotarea standard. Personalizările RS Fabric (standard, material textil) și RS Suite Design (opțional, material din microfibre) sunt disponibile pentru interiorul sportiv al Škodei Octavia RS, echipat cu tapițerie predominant neagră.

Caracteristica de cuplu a propulsorului 2.0 TSI a progresat la rândul ei, ajungând la un maximum de 370 Nm. Cutia de viteze cu dublu ambreiaj de tip DSG având 7 trepte este integrată în configurația standard.  Și suspensia sport, coborâtă cu 15 mm, a deventi dotare de serie. Împreună cu direcția având asistare progresivă și diferențialul cu alunecare limitată VAQ controlat electronic, tracțiunea integrală asigură o motricitate excelentă și o dinamică de condus demnă de elita sportivelor compacte.

Versiunile Octavia RS au acum evacuare sport cu țevi de eșapament negre. Noul software pentru motor se reflectă și în sunetul amplu al acestuia. Softul ridică automat turația motorului la pornire și oferă și mai multă incisivitate în modul Sport.

Pentru cine dorește în mod special, pe lângă performanțe mari, și un volum util impresionant de mare, menționăm că Škoda Octavia RS Combi oferă satisfacție în acest sens. Așadar, pentru a primi un break compatibil cu cotele claselor C/D și având aptitudini dinamice atipice nu mai este neapărată nevoie să te adresezi celor de la Audi. Cu titlu orientativ, Škoda Octavia RS Combi va fi capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 6,5 s (valoare specifică modelelor de dinainte de facelift).

Adaugă un comentariu