Tura viitoare când folosești scările, ai grijă să nu te îngrămădească vreun Jimny (VIDEO)

Un șofer a demonstrat în mod involuntar capacitățile în off-road ale lui Suzuki Jimny, escaladând scările unei pasarele. A fost prins de poliție.

Citește și:

Ai un buget limitat? Acestea sunt cele mai ieftine mașini SH din România!

Vești proaste: cresc prețurile pentru asigurările RCA

Își face singur revizia la Lamborghini! Cât ar fi costat la dealer?

Efectul Coronavirus: Închiderea fabricilor auto europene a redus producția cu aproape 1,5 MIL. de vehicule

Două Lada s-au sudat la un drift în tandem, până când una a rămas fără o roată (VIDEO)

Suzuki Jimny este micul erou al traseelor de off-road din întreaga lume, mulțumită abilităților sale și a costurilor de achiziție și de întreținere avantajoase. Un șofer din China a demonstrat că Jimny poate fi și un explorator urban, escaladând scările unei pasarele care traversează o autostradă.

Motivul? A ratat o ieșire și s-a gândit să folosească pasarela pentru a întoarce. Cel puțin asta a spus polițiștilor care erau în zonă și care au pus stop la timp încercării temerarului. Sigur, pentru așa schemă nu se oferă laude, ci amenzi: șoferul a fost sancționat cu 200 de yuani (echivalentul a 25 de euro) și puncte de penalizare.

Judecând după imaginile din clip, virarea pe pasarelă pare imposibilă — chiar și pentru un Jimny, a cărui lățime reprezintă un avantaj considerabil pe poteci înguste. Mai bine că nu a făcut-o, pentru că sarcina maximă pe care o suportă pasarela este de 1.000 de kilograme, iar a treia generație Jimny are între 900 și 1.150 de kilograme, ceea ce ar fi presupus o trecere la limita norocului.

Nu ne surprinde faptul că Suzuki Jimny este subțirel și ușurel, dar… o pasarelă pietonală care să aibă o sarcină maximă de o tonă? Sperăm să nu se aglomereze niciodată cu mai mult de 15 persoane, că altfel trecerea la limia norocului se aplică și în cazul pietonilor.

Adaugă un comentariu