A câștigat un proces cu Mercedes, iar acum îi îndeamnă și pe alții să dea în judecată compania

Un bărbat în vârstă de 72 de ani a câștigat recent un proces cu Mercedes-Benz, pe care l-a ințiat pe motiv că tapițeria mașinii sale nu era 100% din piele, deși – conform dotărilor – așa ar fi trebuit. Acesta susține că și alți posesori de Mercedes ar primi despăgubiri, dacă i-ar urma exemplul.

Kerry Costello, un britanic în vârstă de 72 de ani, a cumpărat un Mercedes-Benz E300 Cabriolet la mâna a doua, contra sumei de 40.000 de Euro. Inițial încântat de achiziție, bărbatul a devenit sceptic după ce a citit un articol din The Daily Mail, despre un alt posesor de Mercedes care susținea că și-a luat țeapă: acesta comandase scaune din piele, dar ulterior a aflat că tapițeria conținea și plastic într-un procentaj mic.

Gândindu-se că s-ar putea afla în aceeași situație, Costello s-a dus la reprezentanța Mercedes pentru a afla dacă tapițeria lui este 100% din piele. A descoperit că producătorul folosește și alte materiale pentru a conferi rigiditate tapițeriei, printre care plastic.

Chiar dacă a achiziționat mașina la mâna a doua, Kerry Costello a dat în judecată constructorul auto și a câștigat procesul. Descrierea oficială a scaunelor din piele a fost declarată înșelătoare, iar britanicului i-au fost acordate despăgubiri în valoare de 987 de Euro.

 

Citește și:

Parcarea laterală este complet reinventată prin acest truc spectaculos

ABS pe zăpadă – Diferența dintre a frâna CU ABS și FĂRĂ ABS

Examen auto – Cum obții permisul de conducere, pentru fiecare categorie în parte

O Dacie cu motor turbo și transmisie integrală mătură tot ce îi stă în cale

ABS, TSI, ESP – Ce înseamnă aceste prescurtări auto

 

Dacă în documente scrie că interiorul este din piele, se presupune că este exclusiv din piele‘, spune Kerry Costello. Britanicul îi încurajează și pe alți posesori de Mercedes-Benz să îi urmeze exemplul, convins că vor fi despăgubiți la rândul lor: „Am plătit foarte mulți bani pe această mașină și mă așteptam la o descriere precisă a lucrurilor pentru care plăteam. Dacă alți șoferi acționează ca mine, mă aștept să obțină același rezultat‘.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Mercedes susține că tapițeria respectă cerințele necesare pentru a putea fi încadrată oficial în categoria „interior din piele‘.

Sursa: dailymail.co.uk / Sursa foto: pexels.com

Adaugă un comentariu