Tesla Model 3 va avea o priză specială pentru Europa

În Europa, Tesla Model 3 va sosi cu o mufă CCS Combo, care respectă standardul european de încărcare rapidă, iar Model S și Model X vor fi vândute cu un adaptor dedicat. 

Citește și:

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

Trofeul București: Super Rally din Capitală

Noi probleme pentru Uber și Taxify!

București este pe primul loc în Europa la aglomerație

S-a terminat cu mașinile poluante – vor fi interzise în București

Codul Rutier 2019: Cât de mari vor fi amenzile?

Proiect: amenzi pentru șoferii filmați în trafic

Noi oferte ANAF: Mașini ieftine la licitație

 

În prezent, există mai multe tipuri de conectori ai stațiilor de încărcare a vehiculelor electrice. Aceștia pot fi împărțiți în mai multe categorii: Slow, Fast, Rapid AC și Rapid DC.

Conectorii Slow oferă o putere de încărcare de până la 3 kW. Au capacitatea de a încărca un autoturism electric cu o capacitate medie a acumulatorului în șase-opt ore. Aceștia sunt potriviți pentru încărcarea peste noapte. Au priza standard cu trei pini (BS 1363)/Commando (IEC 60309), monofazic 13A.

Conectorii Fast (7-22 kW) pot încărca un autoturism electric în trei-patru ore – au priză Type 2 (Mennekes, IEC 62196)/Commando (IEC 60309), monofazic sau trifazic 32A.

Rapid AC (43-50 kW – curent alternativ) oferă posibilitatea încărcării unui autoturism electric până la capacitatea de 80% în doar 30 de minute. Priza este tot Type 2 (Mennekes), iar curentul este trifazic la 63A.

Rapid DC (43-50 kW – curent continuu). Și aceștia au capacitatea de a încărca un autoturism electric până la 80% din capacitate în doar 30 de minute. Priza este EVS (CHAdeMO) sau CCS Combo.

Modelele de la Tesla folosesc conectorul de încărcare Rapid DC, iar priza în Europa a lui Model 3 va fi CCS Combo. Celelalte modele Tesla (Model S și Model X) nu dispun de spațiul necesar instalării unei mufe CCS Combo, dar vor fi comercializate cu un adaptor pentru conectorii Rapid DC CCS, asemenea adaptorului CHAdeMO. Se va comercializa și separat la prețul de aproximativ 500 de euro, titrează Autoexpress.co.uk.

Astfel, modelele Tesla vor putea folosi stațiile de încărcare, inclusiv cele ultrarapide (ex: IONITY).

De asemenea, toate stațiile de încărcare Tesla Supercharger din Europa vor fi dotate cu conectori CCS Combo Rapid DC (înainte de lansarea lui Model 3). Fiecare stație va avea atât priză Type 2 (cum sunt dotate modelele Tesla în prezent), dar și CCS Combo.

În Europa, Tesla are peste 3.600 de unități de încărcare dispuse în 430 de locații. În România, Tesla are în plan să doteze orașele București, Galați și Craiova cu Superchargere, arătau promisiunile din 2015. Vestea este deosebit de bună pentru cei care au un automobil Tesla și pentru cei care vor să cumpere unul.

Adaugă un comentariu