Tesla va construi o fabrică la Shanghai

Guvernul chinez a confirmat derularea unor negocieri cu producătorul auto american Tesla pentru construirea unei fabrici în Shanghai (estul Chinei), un acord ce va fi primul de acest fel obținut de un producător străin de autovehicule.

Conform presei locale, purtătorul de cuvânt al Ministerului Comerțului din China, Gao Feng, a confirmat că Tesla este în discuții cu Guvernul de la Shanghai, dar nu a precizat dacă firma a obținut aprobare pentru construirea propriei fabrici.

Surse apropiate negocierilor au afirmat luni că producătorul de autovehicule electrice ar fi încheiat un acord care să-i permită să crească pe piața chineză.

Acest acord, care încă nu a fost confirmat oficial nici de către compania auto nici de către autoritățile chineze, ar putea permite Tesla să-și diminueze costurile de producție, deși asta va implica aplicarea taxei de import de 25% al Chinei.

Purtătorul de cuvânt al ministerului nu a furnizat mai multe informații, dar a spus că “întotdeauna China urează bun venit investițiilor străine, în special celor în înalta tehnologie, în economisirea de energie și în protecția mediului înconjurător, precum și în industriile emergente strategice”.

Sursa: agerpres.ro

taguri
Adaugă un comentariu