Doi tineri, găsiți aproape morți în bordul unui Mercedes – De ce se ascundeau acolo

Garda Civilă spaniolă a făcut o descoperire alarmantă săptămâna trecută, la granița dintre Maroc și orașul spaniol autonom Melilla, situat pe coasta marocană a Africii. Șase persoane încercau să traverseze ilegal granița, unii dintre ei fiind ascunși chiar în bordul mașinilor cu care se deplasau.

Cei șase tineri imigranți, cu vârste cuprinse între 15 și 21 de ani, originari din Republica Guineea, au fost ascunși în cele mai absurde și incomode spații posibile pentru a putea trece ilegal granița. Cu ajutorul detectoarelor termice, Garda Civilă i-a descoperit înghesuiți după bancheta din spate, sub mașină sau chiar înăuntrul bordului.

Unul dintre vehiculele folosite în această tentativă este un autoturism Dacia, potrivit autorităților franceze. Celelalte sunt un Renault Clio, un Mercedes 250 și un camion de gunoi.

Imigranții ascunși în Mercedes, la un pas de moarte

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Cu toții aveau nevoie urgentă de îngrijiri medicale în momentul în care au fost extrași din ascunzători, tinerii din Mercedes fiind într-o stare deosebit de gravă. Garda Civilă i-a găsit aproape asfixiați, la un pas de moarte. Din fericire, au primit pe loc ajutorul necesar, iar acum starea lor este stabilă.

Conform autorităților vamale, acest caz extraordinar nu reprezintă o raritate. Din contră, Garda Civilă descoperă aproape zilnic persoane ascunse prin mașini, încercând să treacă granița fără a avea actele necesare.

Între 5.000 și 8.000 de autoturisme pătrund în fiecare zi în orașul spaniol autonom Melilla, astfel că polițiștii sunt nevoiți să le controleze aleatoriu, pentru a evita formarea unor cozi kilometrice.

 

Sursa: Guardia Civil

Adaugă un comentariu