Toyota Yaris GR Sport: O nouă variantă a subcompactei nipone

Toyota Yaris GR Sport este cea mai nouă versiune a modelului nipon.

Vorbim despre prima variantă GR Sport a unui model Toyota lansată în Europa. Ulterior, constructorul nipon va oferi o familie de modele GR Sport pe această piață.

Citește și:

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

Un șofer a găsit soluția perfectă la problema lipsei locurilor de parcare din București

Prima mașină de serie disponibilă fără oglinzi laterale

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

Cât vei plăti ca să mergi pe autostrada Brașov-Comarnic?

Ți-ai pierdut permisul? Iată ce poti face pentru a-l recupera în cel mai scurt timp!

 

Subcompacta este inspirată de Yars GRMN, un hot hatch bazat pe Yaris care are deja toate unitățile rezervate. Contrar aparențelor, nu este încă un hot hatch, ci doar o variantă cu un plus de sportivitate față de standard.

În această direcție, Yaris GR Sport are amortizoare Sachs Performance și o bară anti-ruliu mai generoasă. Garda la sol a fost redusă cu 11 milimetri față de modelul standard, iar distanța dintre anvelope și caroserie a scăzut cu 18 milimetri. Tot standard sunt și jantele de 17 inch vopsite în negru și ele pleacă din fabrică echipate cu anvelope Bridgestone Potenza RE50, aceleași care intrau în echiparea lui Yaris GRMN.

Interiorul se bucură de un plafon negru, scaune sport îmbrăcate în imitație de piele întoarsă și un volan sport preluat de la GT86. Tapițeria are cusături cu fir alb și inserții de aceeași nuanță. La exterior remarcăm un plafon negru, un spoiler pe capacul hayonului, o grilă frontală neagră și faruri cu fundal fumuriu.

Din păcate pentru fanii de hot hatch-uri, Toyota Yaris GR Sport nu primește un motor mai puternic decât găsim în mod normal pe un Yaris. Din contră, el vine cu un sistem hibrid bazat pe un propulsor de 1.5 litri și asistat de un motor electric. Împreună, cele două motoare totalizează 99 CP și au o cutie de viteze de tip CVT.

Debutul public al lui Toyota Yaris GR Sport are loc la Salonul Auto de la Paris. Această nouă versiune a subcompactei nipone va împărți zona expozițională cu noul Yaris Y20. Acesta din urmă este un nou nivel de echipare al lui Yaris, creat special pentru aniversarea de 20 de ani de la lansarea primului Yaris.

Adaugă un comentariu