Transalpina, sub zăpezi – Ce fac autoritățile în această privință?

Transalpina este sub zăpezi, în acest moment, dar autoritățile intenționează să redeschidă drumul montan înaintea minivacanței de Paște. Pentru a-i convinge pe șoferi că se depun toate eforturile posibile în acest sens, Secția Drumuri Naționale Târgu Jiu a publicat un clip video care surprinde munca de deszăpezire desfășurată pe Transalpina.

Secția Drumuri Naționale Târgu Jiu, instituție aflată în subordinea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a publicat pe Facebook un clip care surprinde eforturile depuse de angajați pentru deszăpezirea drumului DN 67C, supranumit Transalpina.

Realizată cu drona, filmarea ilustrează nu doar munca utilajelor, ci și peisajul superb în care se încadrează celebrul drum montan. Poate că Transalpina sub zăpezi nu este un gând îmbucurător pentru șoferii din regiunea respectivă, dar priveliștea merită pictată.

Clipul postat pe Facebook este însoțit de următoarea descriere:

Angajații Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu acționează începând de astăzi pe DN 67C, tronsonul Rânca – Obârșia Lotrului, pentru a îndepărta zăpada de pe suprafața carosabilă. Intervenția este dificilă din cauza stratului de zăpadă tasat care depășește în unele zone înălțimea de 4 metri. Autofrezele nu pot acționa în aceste zone, deoarece există riscul deteriorării lor.

Din acest motiv sunt folosite încărcătoarele frontale pentru îndepărtarea cantităților de zăpadă depuse pe partea carosabilă, iar autofrezele vor interveni doar acolo unde este posibil.

Se fac eforturi ca sectorul de drum cuprins între Rânca și Vârful Păpușa să fie deschis până la minivacanța de Paște‘.

Transalpina, cea mai înaltă șosea din România

 

Citește și:

VIDEO – Polițist român, filmat în timp ce conduce cu piciorul

Mărturisirile lui James May – De ce a fost tentat să-l ucidă pe Jeremy Clarkson

Cum arată Ford Puma, al doilea SUV produs la Craiova?

Șofer de „WOLZVAGIN, invitat la Poliția Locală printr-un mesaj jenant

Țara în care 7 din 10 șoferi regretă că și-au cumpărat o mașină electrică

Claudiu Manda a rămas fără permis – Senatorul PSD circula cu 125 km/h în localitate

 

Numită oficial DN 67C, Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, altitudinea maximă la care ajunge fiind 2.145 m, în Pasul Urdele. Șoseaua se întinde pe 135 km, traseu de-a lungul căruia străbate patru județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba.

În continuare, să urmărim filmarea realizată pe Transalpina de către Secția Drumuri Naționale Târgu Jiu:

Angajații Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, acționează începând de astăzi pe DN 67C, tronsonul Rânca – Obârșia Lotrului, pentru a îndepărta zăpada de pe suprafața carosabilă. Intervenția este dificilă din cauza stratului de zăpadă tasat care depășește în unele zone înălțimea de 4 metri. Autofrezele nu pot acționa în aceste zone, deoarece exista riscul deteriorarii lor. Din acest motiv sunt folosite încărcătoarele frontale pentru indepartarea cantitatilor de zăpadă depuse pe partea carosabilă, iar autofrezele vor interveni doar acolo unde este posibil.Se fac eforturi ca sectorul de drum cuprins între Rânca și Vârful Păpușa să fie deschis până la minivacanța de Paște.

Publicată de Secția Drumuri Naționale Târgu Jiu pe Marţi, 9 aprilie 2019

 

Sursa foto: Facebook/Secția Drumuri Naționale Târgu Jiu

Adaugă un comentariu