Transilvania Motor Ring va fi inaugurat oficial

Circuitul Transilvania Motor Ring își va deschide oficial porțile pe data de 10 noiembrie 2018. Traseul de viteză se află în apropierea orașului Târgu Mureș.

Citește și:

Informații proaspete despre noua taxă auto: Cum o plătim?

Vom avea mașini electrice fabricate în Bulgaria

Guvernul vrea să modifice în secret legislația RCA

România: Câți șoferi au rămas fără carnet din cauza alcoolului

Jantă de aluminiu sau de oțel: Care este mai rezistentă?

Referendum în București pentru o nouă taxă auto

Prețul carburanților s-ar putea plafona

Noi piste de bicicliști în București

Proprietarul unei Dacii 1310 a ajuns lefter din cauza amenzilor

Ce riști dacă nu ai scaun special pentru copii?

 

Lungimea circuitului este de 3,7 kilometri, iar lățimea acestuia este cuprinsă între 11 și 14 metri. Accesul din drumul județean DJ115B se realizează pe un drum de acces special construit, iar anexele circuitului Transilvania Motor Ring includ parcări, 11 boxe, spații administrative, tribune, restaurant, depozite, centru medical și centru de informare.

Investiția totală pentru acest circuit s-a ridicat la peste 12,6 milioane de euro. Consiliul Județean Mureș, actualul proprietar al circuitului, este de părere că Transilvania Motor Ring va crește gradul de turiști în orașul Ungheni și în împrejurimi.

Inaugurarea oficială a circuitului va fi pe 10 noiembrie 2018 la ora 10:00 (mai multe detalii pe pagina de Facebook) și va include mai multe evenimente printre care și două curse demonstrative, auto și moto.

Chiar dacă inaugurarea oficială se face abia acum, circuitul a fost finalizat în proporție de 100% încă de anul trecut. La momentul respectiv nu se puteau găzdui curse de motociclete din pricina parapetului care a fost montat prea aproape de pistă.

Din păcate, circuitul de lângă orașul Ungheni are tarife de închiriere absolut uriașe.

Închirierea circuitului în regim de competiție auto sau moto cu spectatori costă 144.363 lei pe zi, o sumă absolut astronomică. În cazul evenimentelor private, fără spectatori, prețurile scad dramatic, dar tot sunt foarte ridicate. De exemplu, în perioada 16 mai – 15 august, în weekend-uri, tariful de închiriere pentru 12 ore este de 27.859 lei.

Cea mai ieftină perioadă în care se poate închiria circuitul este între 16 octombrie și 15 aprilie, de luni până vineri, și costă 12.381 lei pentru doar 8 ore. Pentru două ore pe circuit, tariful este de 5.572 lei pentru perioada 16 mai -15 august în weekend-uri.

Sursa: ardealnews.romsnews.ro

Adaugă un comentariu