Autoritățile vor să interzică trotinetele electrice, după acest accident fatal

Un bărbat în vârstă de 27 de ani a murit joi seară în urma coliziunii cu o mașină, acesta deplasându-se pe carosabil cu trotineta electrică. În urma accidentului, autoritățile cer interzicerea prin lege a circulației trotinetelor electrice pe șosea.

Tragedia a avut loc în orașul suedez Helsingborg. Un bărbat în vârstă de 27 de ani circula cu o trotinetă electrică pe partea carosabilă, deplasându-se cu viteză mare în pantă. Din păcate, acesta a pierdut controlul vehiculului și s-a izbit de un autoturism, coliziune ce i-a provocat răni grave. Victima a fost transportată de urgență la spital, dar a murit la scurt timp după internare.

Ca urmare a acestui accident, Agenția de Transport a Suediei solicită interzicerea prin lege a dreptului posesorilor de trotinete electrice de a circula pe partea carosabilă, pentru a evita alte tragedii similare.

Hans Cassepierre, anchetator în cadrul Agenției de Transport, detaliază poziția instituției: „Din păcate, am așteptat ca un accident grav să aibă loc și, bineînțeles, este cu atât mai tragic în condițiile în care cineva și-a pierdut viața. […] Noi considerăm că [n.r. trotineta electrică] este un vehicul care nu are ce căuta pe șosea‘.

Trotineta electrică era închiriată

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Trotineta electrică pe care s-a produs accidentul fatal era închiriată de la compania VOI, un rival al serviciului Lime în Suedia. Reprezentanții firmei au emis un comunicat oficial în urma tragediei: „Regretăm incidentul și suntem alături de familia și prietenii victimei. Putem confirma faptul că un scuter electric din flota noastră a fost implicat. Cooperăm pe deplin cu poliția în cadrul investigației, pentru a obține o imagine de ansamblu asupra celor petrecute’.

Serviciile de închiriat trotinete electrice au intrat și pe piața din România, în luna aprilie, Wolf-e fiind brandul care a început să opereze în acest sector. Totuși, circulația acestor vehicule nu este reglementată prin Codul Rutier actual, iar Poliția Română solicită actualizarea urgentă a acestuia, pentru a evita tragedii de tipul celei petrecute în Suedia.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/Chris Dallas Dualped

  ionita marian says:

  lege ca troti elect sa nu depaseasca vit de 20/ 25/35 km/h etc. nu sa le interzice . Cei care depasesc vit. legala masuri punitive ca la auto

  Popa Ionel says:

  Eu credeam ca suedezii sunt mult mai destepti, avansati tehnologic, deschisi la ce e nou, decat noi. Poate ne spun si care e diferenta intre a te deplasa cu trotineta si a te deplasa cu bicicleta (sau bicicleta electrica), nu are tot 2 roti? De ce nu interzic si masinile pentru ca in lume mor sute, chiar mii de oameni, in fiecare zi! Sa se deplaseze doar cu magarul si carutza. Magarul si carutza e cel mai sigur mijloc de transport. Nu am auzit pana acum ca cineva sa moara cand s-a deplasat cu un mijloc de transport de genul asta! 🙂

  Ionut says:

  In toate tarile civilizate sunt interzise, mi se pare corect. Bicicleta e altceva, vizibilitate mai buna, etc.

Adaugă un comentariu