Volkswagen anunță un concept 100% electric pentru începutul lui 2016

Volkswagen începe ușor, ușor să treacă de cealaltă parte a baricadei. Dacă în ultimele luni am fost compleșiți de informații legate de Dieselgate și Carbongate, de curând Volkswagen a anunțat că pregătește un concept pur electric pentru începutul lui 2016.

Prototipul va fi expus în cadrul Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas. Pentru a demostra că lucrurile sunt într-un stadiu avansat, nemții au publicat și o primă imagine teaser.

Citește și: Vânzări SUA: Efectele scandalului Dieselgate, resimțite din plin de Volkswagen

Conform primelor zvonuri, viitorul concept ar putea anunța o versiune electrică a unui microbuz. Alte voci susțin că viitorul prototip va integra o serie de elemente menite să debuteze în producția de serie odată cu noua generație a lui Phaeton.

Citește și: Comunicat oficial Volkswagen – lămuriri despre problema CO2

Din imaginea teaser publicată de germani vedem o zonă frontală dominată de blocurile optice cu LED. Acestea sunt integrate în grila de dimensiuni considerabile, în timp ce luminile de zi descriu forma literei C. În plus, există șanse ca o parte dintre elementele estetice integrate în acest concept să fie folosite și pe viitoarele generații Golf și Passat.

Adaugă un comentariu