Volkswagen avertizează: mașinile de oraș, pe cale de dispariție din cauza legislației UE

Reprezentanții Volkswagen prezic un viitor sumbru pentru mașinile de oraș cu motoare diesel sau cu benzină. În contextul noilor norme de poluare hotărâte de UE pentru perioada 2021-2030, oficialii nemți recunosc că unele dintre autoturismele lor nu vor ține pasul cu legislația.

În decembrie 2018, Uniunea Europeană le-a impus constructorilor auto să reducă emisiile de CO2 ale mașinilor cu 37,5% până în 2030, față de normele stabilite pentru anul 2021.

După cum era de așteptat, decizia a fost aspru criticată de producătorii auto care activează pe continentul nostru. Volkswagen, spre exemplu, atrage atenția asupra unei consecințe drastice pe care noua legislație o va avea asupra parcului auto: mașinile de oraș pe benzină sau cele alimentate cu motorină vor dispărea complet din peisaj.

Jürgen Stackmann, șeful de marketing în cadrul Volkswagen, a explicat la Salonul Auto de la Geneva că valorile emisiilor stabilite de UE sunt imposibil de respectat în acest segment: „Dacă Europa va miza în continuare pe acest obiectiv, nu există nicio justificare financiară pentru mașini de mărimea lui Up!.

Sunt prea mici pentru noua tehnologie, iar motoarele lor nu pot respecta cerințele legate de CO2. Așadar, viața unei mașini mici cu motor convențional este foarte dificilă. Este o problemă. Nu cred că politicienii conștientizează acest lucru. Ce vei cumpăra în viitor, când nu îți vei permite o mașină nouă?’.

 

Citește și:

Probabil cel mai absurd hibrid pe care îl vom vedea vreodată

Cutie manuală versus automată: Care este cea mai bună opțiune?

Break versus SUV: Care este cea mai bună alegere pentru tine?

Cum să reduci costurile cu reparațiile mașinii?

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Bucureștenii vor plăti impozite mai mari

 

După ce Uniunea Europeană a anunțat public obiectivul pentru reducerea poluării, Michael Jost, șeful departamentului de strategie al Volkswagen, a răspuns printr-o decizie radicală: „2026 va fi ultimul an în care vom mai produce platforme cu motoare cu combustie internă’. În schimb, constructorul din Wolfsburg va miza exclusiv pe vehicule electrice începând de atunci.

Oferta VW include în momentul de față două modele electric, e-Golf și e-Up!, iar în anii următori vor fi lansate mașini precum I.D. Buzz, I.D. Crozz, I.D. Lounge, I.D. Neo sau I.D. Vizzion.

Adaugă un comentariu