Volkswagen țintește încă un record cu I.D. R

Volkswagen plănuiește să stabilească un nou record cu I.D. R, modelul pe care l-a prezentat în premieră la Pikes Peak.

La mai puțin de o lună de la reușita din Statele Unite ale Americii, nemții vin înapoi peste Atlantic în Regatul Unit, la Goodwood, unde vor să doboare recordul pentru mașini electrice. Spre deosebire de Pikes Peak, traseul de pe domeniul Lordului March este de zece ori mai scurt și nu are aceeași altitudine ca muntele din Colorado.

Dacia Duster No Limit: Cum arăta cea mai puternică Dacia din toate timpurile?

Actualul timp record de la Goodwood pentru mașini electrice este de 47.34 secunde și a fost stabilit în 2013 de Jonny Cocker într-un Lola-Drayson B12 69/EV, un monopost bazat pe un prototip LMP. Respectivul model avea o putere totală de peste 850 CP și se bucura de aerodinamică activă.

De ce nu trebuie să cumperi o mașină adusă din Germania – UN EXEMPLU PERFECT

Între timp, modelul electric de la Volkswagen are 680 CP, dar cântărește 1.100 kilograme cu tot cu pilot și poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2.2 secunde. Adică este mai rapid decât un monopost de Formula 1 actual.

Toyota Supra debutează public la Festivalul Vitezei de la Goodwood

O altă diferență între cele două modele electrice de competiție este faptul că modelul electric de la Volkswagen nu are aerodinamică activă, însă asigură o forță de apăsare mai mare decât masa vehiculului, spun tehnicienii companiei. Afirmația din urmă era valabilă la Pikes Peak, la start, însă situația se schimba pe măsură ce vehiculul urca spre vârful muntelui, unde aerul este mai dens și motoarele cu ardere internă pierd putere, iar aerodinamica nu mai este la fel de eficientă ca atunci când vehiculele sunt mai aproape de nivelul mării.

Video | Echipa de Teste 2018: Distracție și adrenalină pe circuit cu SEAT Leon FR

Odată cu anunțul celor de la Volkswagen, nu este exclusă nici doborârea recordului absolut la Goodwood, vechi din 1999. Pe atunci, Nick Heidfeld a venit cu un monopost Mclaren-Mercedes și a stabilit un timp de 41.6 secunde. Nu este exclus ca Volkswagen să încerce să doboare și acest record dintr-un foc, dacă tot trece prin efortul necesar organizării pentru un record la Goodwood la categoria electrică.

Participare românească la cursa de la Pikes Peak

Adaugă un comentariu