Volkswagen T-Cross va fi produs în Spania: noi imagini teaser

Volkswagen T-Cross va fi produs în Spania, anunță oficialii mărcii germane. Odată cu această veste, avem noi imagini ale celui mai mic crossover de la VW.

Volkswagen țintește încă un record cu I.D. R

Știam deja că va împărți platforma MQB A0 cu Polo și acum am aflat că va fi construit în aceeași uzină, la fabrica Volkswagen din Navarra, Spania. Pentru a realiza acest obiectiv, Volkwagen a crescut efectivul de angajați cu 10 procente. Uzina respectivă îl produce pe Polo din 1984.

Tot referitor la producție, fabrica VW din Navarra va ajunge să producă 350.000 de unități pe an, o creștere de 106.000 de unități față de rezultatul din 2017. Între timp, fratele mai mare al lui T-Cross, T-Roc, este fabricat în Portugalia, în uzina în care era produs până de curând modelul Scirocco.

Volkswagen Beetle renăscut: sistemul de propulsie electric este cheia

T-Roc va intra în producție până la finalul acestui an și va fi dezvelit complet în curând. Cel mai probabil, el va fi lansat la Salonul Auto de la Paris, programat să aibă loc în toamna lui 2018.

Noul crossover de la VW are o lungime de 4,107 milimetri și o înălțime de 1,558 mm, pe când portbagajul său oferă 455  de litri, adică mai mult decât găsim la un Polo sau chiar și la un Golf. Gama de motorizări va include trei unități. Clienții vor putea alege între două motoare pe benzină, un 1.0 TSI și un 1.5 TSI. Primul oferă 95 sau 115 CP, în timp ce al doilea asigură 150 CP.

VW T-ROC 2.0 TDI 4Motion DSG: Un SUV cu pretenții sportive

Fanii diesel-urilor de la VW au la dispoziție o singură motorizare, care oferă 95 CP. Unele dintre acestea vor fi oferite și cu o transmisie automată DSG, însă transmisia standard este o manuală cu șase trepte.

Indiferent de motorul ales, T-Cross va avea doar o configurație cu tracțiune față. Decizia nu este o surpriză, deoarece platforma MQB A0 nu suportă tracțiune 4×4. Pentru aceasta din urmă, clienții trebuie să aleagă fratele mai mare, T-Roc, care este bazat pe varianta de MQB a lui VW Golf.

Sărbătoare la Volkswagen: Au livrat 200.000 de modele din gama R

Adaugă un comentariu