Cum arată clasicul Volkswagen T2 în varianta LEGO, construit din 400.000 de piese

Celebrul Volkswagen T2 a fost reconstituit din piese LEGO, cu ocazia unui târg de turism desfășurat recent în München. Modelul impresionează nu doar prin numărul imens de „cărămizi’ folosite sau atenția la detalii, ci și prin faptul că unele componente – precum acoperișul pop-up sau portiera glisantă – sunt 100% funcționale.

Construit din aproximativ 400.000 de piese, acest Volkswagen T2 cântărește 700 kg și măsoară 5 m lungime, 1,9 m lățime, respectiv 2 m înălțime. Plafonul pop-up Westfalia este complet funcțional, iar deschiderea lui duce înălțimea vehiculului la un total de circa 3 metri.

Acoperișul nu este singura componentă capabilă de astfel de „trucuri’: portiera glisantă se operează și ea precum versiunea reală, chiar dacă este construită din cărămizi de jucărie.

La interior, priveliștea este la fel de impresionantă. Cu maximă atenție pentru detalii, fiecare dotare a mașinii a fost reprodusă din piesele destinate – teoretic – copiilor. Includem aici vesela, televizorul, aparatul radio, aragazul, chiar și periuțele și pasta de dinți. Toate acestea sunt confecționate din piese LEGO. Există până și o pânză de păianjen lângă chiuvetă, fabricată în același mod.

 

Citește și:

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Accident grav: Un Tesla Model X a intrat într-un copac, apoi a luat foc

Șoferii bucureșteni vor plăti impozite mai mari, începând din 2020

Uber este disponibil acum într-un nou oraș din România

Cum se acordă stelele Michelin în Ghidul Verde pentru România

Un șofer român și-a distrus roțile într-o groapă, iar autoritățile chiar îl vor despăgubi

 

Șase săptămâni a durat asamblarea camperului, experiență pe care constructorul LEGO Rene Hoffmeister nu și-o amintește cu prea mare drag: „Practic, am fi avut nevoie de săptămâni cu câte nouă zile. Totuși, din moment ce ele nu există, singura opțiune a fost să lucrăm și în ture de noapte‘.

Munca a fost contra-cronometru, cei 12 specialiști LEGO având sarcina de a finaliza proiectul la timp pentru a-l expune la un târg de turism din München. Acesta s-a desfășurat în perioada 20-24 februarie, iar Volkswagen T2 LEGO a fost expus alături de autoturismul original, care a servit drept model în realizarea copiei fidele.

Acest Volkswagen T2 ne duce automat cu gândul la un proiect similar, la fel de impresionant: Chevrolet Silverado a fost și el reconstruit din piese LEGO, pentru a promova apariția sa în filmul de animație „The LEGO Movie 2: The Second Part’.

Adaugă un comentariu