Pagani Huayra Roadster – Poze și detalii oficiale

Au trecut șase ani de când Pagani a anunțat lansarea lui Huayra Roadster. Producătorul italian a tot amânat debutul modelului, dar acum avem primele imagini oficiale și primele detalii cu roadsterul de performanță.

Conform oficialilor, noul Huayra Roadster nu este doar o versiune decapotabilă a lui Hyuaira, ci o mașină modificată serios. În “apărarea” lor, italienii spun că au reușit să reducă masa totală cu 80 de kilograme și să îmbunătățească rigiditatea. Aceste noutăți au fost aduse prin utilizarea unor materiale compozite noi.

Pagani Huayra Roadster – Motorizare

Sub capotă, Huayra Roadster oferă o versiune revizuită a motorului V12 de 6,0 litri. Acesta produce 764 CP la 6.200 rpm și peste 1.000 Nm, disponibili începând cu 2.400 rpm. Motorul este cuplat la aceeași cutie cu șapte rapoarte dezvoltată de Xtrac.

Pagani spune că a operat și o serie de modificări în dreptul suspensiilor, dar aduce și un sistem de frânare îmbunătățit. Brembo oferă discuri de 380×34 mm cu șase pistoane pe față, respectiv 280×34 și patru pistoane pe spate. Anvelopele au fost dezvoltate special de cei de la Pirelli. Sistemul ESP a fost și el revizuit și oferă acum cinci moduri: Wet, Comfort, Sport, Race și ESC Off.

Și dacă până acum nu v-am convins, vă mai spunem că Pagani oferă pe Huayra Roadster un acoperiș în două versiuni. Primul este fabricat din fibră de carbon și sticlă, iar cel de-al doilea din material textil și fibră de carbon.

Doar 1.000 de exemplare Pagani Huayra Roadster vor fi produse. Debutul internațional va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie.

 

Adaugă un comentariu