Kia Novo Concept ne arată viitorul producătorului coreean în materie de design

Kia a expus noul Novo Concept în cadrul Salonului Auto de la Seul, eveniment care se desfășoară zilele acestea în orașul asiatic. Noul Novo Concept este descris drept un fastback și preia influențe estetice de la berline, coupe-uri și hatchback-uri.

Look-ul exterior a fost creionat de același Peter Schreyer, șeful departamentului de design care a gândit și grila tip “tiger nose”. Zona frontală a lui Kia Novo Concept integrează acum un calandru mult mai agresiv care dispune de blocuri optice cu tehnologie laser. Zona posterioară se remarcă prin stopurile unite și prin spoilerul sport care integrează cele două țevi de eșapament.

kia novo concept (4)

Conform oficialilor sud-coreeni, portierele spate au deschidere inversă, iar mânerele acestora se retrag în momentul în care nu sunt utilizate. La interior, cuvântul de bază este futurist. Asiaticii au venit cu o consolă centrală cu foarte puține butoane, iar o hologramă 3D ține locul sistemului de infotainment.

Sub capota lui Kia Novo Concept se află un motor de 1,6 litri turbo pe benzină care face casă bună cu o cutie cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte.

Adaugă un comentariu