Oficial: BMW X7 pickup este real! Unde poate fi găsită autoutilitara de lux

Surpriza de final de an vine de la BMW, care a luat cel mai mare model luxos din gama sa și l-a transformat într-o autoutilitară.

Citește și:

Audi nu oferă RS1, dar acest unicat ABT ar putea liniștit să poarte acest nume (VIDEO)

Așa arată mașina UNICAT produsă de un reșițean

Un Porsche unicat este de vânzare: Iată ce înseamnă un 911 RWB!

Pickup-urile de lux nu sunt chiar cea mai căutată nișă a lumii auto, lucru învățat chiar de un producător de mașini premium: Mercedes a încercat să intre pe piața autoutilitarelor cu X-Class (bazat pe Nissan Navara), însă cifrele de vânzări descurajatoare au dus la întreruperea producției pickup-ului german.

bmw x7 pickup unicat

Asta nu înseamnă că fantezia pickup-urilor purtând materiale dintre cele mai scumpe și finisaje dintre cele mai fine nu există – iar BMW a exploatat-o de-a lungul timpului, cu autoutilitare cu benă bazate pe modelele sale. Vă mai amintiți de BMW M3 E92?

De această dată, pickup-ul construit de BMW se prezintă ca o evoluție naturală și fezabilă, pentru că are la bază un SUV; chiar cel mai mare (și mai luxos) SUV din gama producătorului. Pe BMW X7 pickup l-am văzut pentru prima dată în mod oficial în randările publicate de bavarezi, însă producătorul a mers chiar mai departe de câteva schițe și l-a construit în mărime naturală, după care l-a expus la centrul BMW Welt.

bmw x7 pickup unicat

Dezvoltat de juniorii BMW (din departamentele Concept Vehicle Construction și Model Technology), BMW X7 pickup este cu 10 centimetri mai lung decât versiunea SUV și se laudă cu o benă cu dimensiuni generoase: 140 de centimetri lungime, sau 200 dacă lași în jos trapa. Pentru că vorbim de un pickup luxos, BMW X7 este dotat cu tot ce are mai bun de oferit BMW – inclusiv un finisaj de lemn de tec (inspirat de iahturi) pentru benă. Sub capotă, X7 pickup nu exagerează: are un L6 pe benzină, de 3,0 litri (același de pe X7 xDrive40i), cu 340 de cai-putere și un cuplu motor de 450 de Newtoni-metru. Practic, are resurse suficiente de spațiu și putere pentru a căra după el un BMW F 850 GS.

Cât despre prețul lui BMW X7 pickup: nu are. Modelul expus la BMW Welt este un unicat și, cel mai probabil, va rămâne doar un exponat fantezist.

Adaugă un comentariu