Renault prezintă Twingo Z.E., noi vedem o potențială Dacia electrică

Renault a prezentat primele imagini și informații cu citadina electrică Twingo Z.E.; tot o citadină electrică ne-a promis și Dacia în viitorul apropiat…

Citește și:

Dacia Duster vs Audi A4 Allroad pe zăpadă. Unul dintre ei are anvelope all-season. Ghiciți cine câștigă (VIDEO)

Viitor rival pentru Dacia? Producătorul care vinde un coupe cu patru uși cu nici 17.000 €!

Dacia aduce la Salonul Auto de la Geneva noul model electric

Dacia cu piese de BMW și VW: ce a mai meșterit Mihnea la bătrâna 1300 (VIDEO)

Dacia introduce motorizarea TCe 100 GPL și pe Sandero și Logan. Iată prețurile!

Renault Twingo Z.E. își face apariția în mediul on-line, alături de câteva informații tehnice, înainte de debutul live din cadrul Salonului Auto de la Geneva din perioada 5-15 Martie.

Twingo este un model de oraș care, în generația actuală, împarte platforma cu Smart Forfour. Renault a decis să nu comercializeze această generație de Twingo și în România, iar versiunea electrică proaspăt prezentată nu va face excepție. Însă nu ar putea această citadină simpatică să fie și viitoarea Dacie electrică? Avem mai multe motive să credem că da, însă nicio certitudine. Înainte de toate, să-l cunoaștem mai bine pe Twingo electric.

Twingo Z.E. – autonomie electrică urbană de 250 km

Să începem prezentarea cu ce este mai important: ansamblul motor. Twingo Z.E. folosește un motor electric cu 82 de cai-putere și un cuplu de 160 de Newtoni-metru. Este același care și-a demonstrat deja calitățile pe Smart EQ ForTwo.

În cazul lui Twingo Z.E., acesta este susținut de o baterie cu capacitate de 22 kWh, care îi conferă autoturismului o autonomie (în regim mixt, calculat conform WLTP) de 180 de kilometri. În modul Eco, aceasta crește la 215 kilometri. Iar în regim de condus urban, Twingo Z.E. se laudă că poate parcurge până la 250 de kilometri cu un singur plin.

Apropo de „plin’, acesta se poate face cel mai rapid de la o stație de încărcare de 22 kW, unde procesul durează circa o oră. La o stație de 11 kW, durata crește la 2 ore și 10 minute. În cazul wallbox-urilor de 7,4 kW și de 3,7 kW, Twingo Z.E. are nevoie de 4 ore, respectiv 8 ore pentru a-și încărca bateria complet.

În cifre de performanță, Twingo poate accelera de la 0 la 100 km/h în 12,6 secunde, și până la o viteză maximă de 135 km/h.

Dacia electrică de oraș – ce știm până acum

Zvonurile despre modelul electric promis de Dacia în 2022 (cel mai târziu) au circulat până acum în jurul SUV-ului citadin K-ZE, pe care Renault îl comercializează în China.

Renault a descris prima Dacie electrică drept „cea mai accesibilă mașină de pe piață’ (un țel de brand, până la urmă), iar K-ZE costă 7.200 de euro în China, acolo unde este și fabricat. O conexiune între cele două este un proces logic natural.

Francezii au negat informația că vor aduce K-ZE în Europa pentru a-l comercializa cu sigla Dacia, din considerente de costuri și de preț – care ar fi prea mare pentru clienții mărcii.

Astfel, Renault Twingo Z.E. – fabricat în Europa (Slovenia), și comercializat pe Bătrânul Continent – devine principalul „suspect’ în legătură cu viitoarea Dacie electrică.

Din fericire, nu va trebui să așteptăm mult până la primele indicii mai clare despre prima electrică autohtonă: Dacia va fi prezentă la Geneva 2020 cu un concept de model electric.

Adaugă un comentariu