Zagato Maserati Mostro va debuta în cadrul Concursului de eleganță de la Villa d’Este

Zagato a publicat astăzi primele imagini cu Maserati Mostro, un concept care va fi expus în cadrul Concursului de eleganță de la Villa d’Este. Conceput pentru a celebra 100 de ani de la înființarea Maserati, Mostro preia o parte din design-ul folosit de italieni pe modelele Maserati 450 S Coupe Zagato “Monster” din 1957.

Vorbim despre același model care a concurat în cadrul Cursei de 24 de ore de la Le Mans și care, a fost dezvoltat la cererea lui Sir Stirling Moss. Astfel, noul Mostro are un look retro cu o caroserie dominată de linii curbe.

Zagato Maserati Mostro (6)

Partea frontală este dominată de capota alungită, în timp ce zona posterioară a primit un eleron fix. Caroseria a fost fabricată din fibră de carbon, iar structura de restistență a fost produsă din oțel tubular și fibră de carbon.

“Inima” lui Zagato Maserati Mostro este montată central-față și are forma unui V8 cu carter uscat cuplat la o transmisie semiautomată cu șase rapoarte. Din păcate, acestea sunt singurele informații cu privire la performanțele conceptului.

În ceea ce privește producția, Zagato Maserati Mostro va fi fabricat în cinci exemplare. Așa cum era de așteptat, toate cele cinci mașini au fost deja achiziționate.

Adaugă un comentariu