Verstappen câștigă în Mexic, Hamilton a asigurat titlul

Verstappen câștigă cursa de Formula 1 din Mexic după un start foarte bun, care include depășirea colegului Ricciardo, deținătorul pole-position-ului la această etapă.

Vorbim despre cea de-a cincea victorie pentru Verstappen în acest sezon și o surpriză în rocada dintre Vettel și Hamilton în cursa lor pentru titlul la piloți. Rezultatul lui Verstappen a venit după o luptă dură cu Hamilton, Raikkonen și Vettel, iar echipa Red Bull Racing ar fi putut să obțină o dublă pe podium dacă Ricciardo nu ar fi suferit o defecțiune hidraulică la monopostul său.

Citește și:

Cum se fură o Tesla Model S

Proprietarul unei Dacii 1310 a ajuns lefter din pricina amenzilor

Cum faci să iei 9000 de lei de la Primărie!

Șapte minute cu Subaru STI pe Transfăgărășan

Jantă de aluminiu sau de oțel: Care este mai rezistentă?

Poliția Română are autospeciale noi: Ce dotări au?

Ce riști dacă nu ai scaun special pentru copii?

BMW Z4 a debutat în România

 

Locul doi i-a aparținut lui Sebastian Vettel, urmat de Kimi Raikkonen, coechipierul său și câștigătorul etapei anterioare. Hamilton și Bottas au ocupat locurile patru, respectiv cinci. Odată cu punctele obținute pentru locul patru, Hamilton și-a asigurat titlul din punct de vedere matematic în sezonul 2018. Din păcate pentru Vettel, lupta pentru titlu s-a încheiat aici în sezonul 2018.

Englezul intră în clubul select al piloților de Formula 1 care au cinci titluri de campion mondial, fiind în compania lui Juan Manuel Fangio și a lui Michael Schumacher. Desigur, pilotul german este în continuare cel mai de succes la acest capitol, cu șapte titluri, dar Hamilton are șansa de a-l egala dacă va mai concura încă două sezoane cu rezultate la fel de bune.

Până acum, Hamilton era pe lista piloților de Formula 1 cu patru titluri, unde se află în continuare Alain Prost și Sebastian Vettel. Pilotul german poate să își încerce norocul la anul împotriva lui Hamilton, dar rămâne de văzut dacă va reuși acest lucru.

În spatele celor doi piloți Mercedes-AMG Petronas au sosit Nico Hulkenberg, Charles Leclerc, Stoffel Vandoorne, Magnus Ericsson și Pierre Gasly.

Alonso, Sainz, Perez și Ricciardo au abandonat, iar piloții echipei Hass, Magnussen și Grosjean, au încheiat cursa din Mexic pe ultimele două locuri, 15 și 16.

Sezonul 2018 mai are încă două curse de disputat, respectiv Marele Premiu al Braziliei și cursa din Abu Dhabi.

Foto: Red Bull, Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Adaugă un comentariu