Sebastien Loeb va alerga cu Hyundai în WRC în 2019

Sebastien Loeb va alerga cu Hyundai în sezonul 2019 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Informația a circulat pe parcursul acestei săptămâni sub formă de zvon, iar Loeb a glumit pe acest subiect pe pagina sa oficială de Facebook cu doar o zi înainte de anunțul oficial. Alsacianul era la teste cu Peugeot-ul său pentru Dakar și a specificat că răspunsul întrebarea ‘ce faci în 2019’ este în fotografie, însă acum se concentrează pe pregătirile pentru Dakar 2019. Pilotul și-a încheiat postarea cu un mesaj de compasiune pentru victimele atacului din Strasbourg.

Citește și…

Skoda Kodiaq RS debutează în România 

Accidentele rutiere ucid 1.35 milioane de oameni pe an

Nici Mercedes-Benz nu s-a gândit la asta! Ford patentează centurile încălzite

Pericol pentru circulație: podul peste Argeș de la Adunatii Copaceni

Un record inedit în SUA: 1.6 milioane de kilometri cu un Hyundai Elantra

Skoda Scala se prezintă: Înlocuitorul lui Rapid e gata de debut

Second-hand | Mazda CX-5 de la 12.000 de euro: Tinerețe fără bătrânețe

Cele mai frecvente motive pentru care autoturismul tău refuză să pornească

 

La 23 de ore de la respetivul mesaj, Hyundai a anunțat că Sebastien Loeb va alerga cu un Hyundai i20 WRC în șase etape din Campionatul Mondial. Loeb va alerga alături de Daniel Elena, copilotul alături de care a reușit să obțină nouă titluri mondiale, cel mai bun rezultat de până acum în această disciplină. Mai mult decât atât, contractul său cu Hyundai este pe doi ani, deci îl vom vedea de suficiente ori la volanul lui i20 WRC.

Dani Sordo și-a extins cu un an contractul cu Hyundai, iar aceeași decizie a luat-o și copilotul său, Carlos del Barrio. Totodată, echipa Hyundai îl păstrează și pe Thierry Neuville și al său copilot, Nicolas Gilsoul. Norvegianul Andreas Mikkelsen și copilotul său, Anders Jaeger-Amland, rămân și ei la echipa Hyundai pentru întreg sezonul 2019. Aparent, neozeelandezul Hayden Paddon împreună cu Seb Marshall, nu mai au loc în echipa de WRC a Hyundai pentru următorul sezon, dar încă au sprijinul companiei pentru ‘evenimente locale’.

În postarea sa de pe Facebook, nonuplul campion mondial a explicat că a semnat cu Hyundai deoarece Peugeot Sport s-a retas din capionatul World Rallycross, iar Citroen Racing și-a pierdut un sponsor important, care duce la imposibilitatea de a aduce cel de-al treilea echipaj în liga mare din WRC. Loeb a explicat că grupul PSA nu i-a oferit nicio opțiune de a continua în Campionatul Mondial de Raliuri, ceea ce l-a motivat să accepte oferta Hyundai Motorsport.

Alsacianul are 79 de victorii în WRC și pare că este deschis și la alte colaborări în viitor. Rămâne de văzut ce alte mărci îi vor face oferte lui Loeb în viitor și în ce alte discipline îl vom vedea la start. Și mai ales cu ce mașini! Victoria cu numărul 80 a lui Loeb din Campionatul Mondial de Raliuri va fi la volanul unui Hyundai, asta este clar.

Adaugă un comentariu