Un record inedit în SUA: 1.6 milioane de kilometri cu un Hyundai Elantra

O șoferiță din SUA a stabilit un record inedit cu al său Hyundai Elantra.

În cinci ani, a parcurs un miilion de mile. Vorbim despre 1.6 milioane de kilometri, ceea ce înseamnă un parcurs mediu de 320.000 de kilometri pe an. Numele ei este Farrah Haines, iar acești kilometri i-a parcurs în scopul livrării de produse. Nu este clar ce a avut de livrat vreme de 1.6 milioane de kilometri și cât a condus în fiecare zi, dar cei de la Hyundai au aflat de reușita ei și au decis să o sărbătorească.

Citește și:

Dezastru la EuroNCAP: O stea pentru Jeep Wrangler și zero pentru Fiat Punto

Cifrele oficiale pentru Kia e-Niro erau eronate

Volkswagen renunță la motoarele cu ardere internă

Programul Rabla s-a încheiat

Kia Soul aduce schimbări majore

Craiova-Pitești – drum expres

Jeep Gladiator: Fratele pick-up al lui Wrangler!

Tot ce îți trebuie pentru a rula în siguranță pe drumurile României

Cum îți poți moderniza mașina

Ora de Educație Rutieră

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

 

Din moment ce mașina sa are un kilometraj electronic, care s-ar putea bloca sau reseta la un milion de kilometri, cei de la Hyundai au decis să îi construiască un afișaj dedicat, care să includă milionul de mile pe care l-a parcurs în cei cinci ani în care a deținut acest model. Singurul detaliu pe care îl primim despre această reușită este faptul că rulajul record a fost obținut cu trenul de propulsie original.

Adică acest record inedit de rulaj pentru un Hyundai modern, posibil chiar un record absolut pentru o mașină deținută de un client, a fost atins folosind blocul motor original și transmisia originală. Din păcate, cei de la Hyundai nu au specificat dacă au fost executate reparații la motor în această perioadă și ce intervenții a primit mașina de-a lungul celor 1.6 milioane de kilometri.

În mod evident, sunt multe schimburi de ulei de făcut în această perioadă, precum și numeroase alte schimburi de consumabile, dar nu este clar ce frecvență au avut acestea și ce alte piese au necesitat înlocuirea de-a lungul celor 1.6 milioane de kilometri.

În orice caz, șoferița va continua să livreze produse cu mașina sa și speră să atingă borna de 1.5 milioane de mile, dacă nu chiar două milioane de mile cu al său Hyundai. Pe lângă ornamentul pentru kilometraj, cei de la Hyundai SUA i-au oferit și un suport de număr personalizat. Ei au menționat că acesta este disponibil gratuit pentru toți cei care parcurg un milion de mile (1.6 milioane de kilometri) cu autovehicule Hyundai.

Nu putem să nu ne întrebăm câte ore conduce pe zi Farrah Haines și cât de mult s-a străduit pentru a stabili acest record inedit. După calculele noastre, ar fi trebuit să parcurgă 876 de kilometri pe zi, în fiecare zi, vreme de cinci ani pentru a putea atinge acest rulaj. La 12 ore de condus, ar însemna o viteză medie de 73 km/h, semn că mulți dintre acești kilometri probabil că au fost realizați la viteze de autostradă.

Adaugă un comentariu