1 Aprilie – Cele mai tari glume din lumea auto

De 1 Aprilie, nici măcar constructorii auto nu s-au putut abține de la farse. Glumele au fost făcute pe seama clienților sau potențialilor clienți, cărora li s-au promis diverse funcții ori dotări inedite pentru mașinile lor. De la vopseaua selenară BMW până la anvelopele-curcubeu MG, iată cele mai amuzante glume făcute în lumea auto pe 1 Aprilie:

1 Aprilie: Mercedes-Benz – Skydiving în cea mai mare tornadă artificială

1 aprilie glume

Deși nu putem spune că gluma este neapărat una bună, cei de la Daimler au reușit să atragă atenția internauților cu o propunere excentrică. De 1 aprilie, compania germană a anunțat că dependenții de adrenalină pot face skydiving în interiorul muzeului Mercedes-Benz din Stuttgart, chiar în miezul celei mai mari tornade artificiale din lume. Deși clădirea chiar găzduiește acest vârtej, recunoscut oficial în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai puternic dintre cele create de om, skydiving-ul iese din discuție. Aici poți citi detaliile ofertei celor de la Daimler.

 

1 Aprilie: BMW – Vopseaua selenară

Aceasta este o glumă mai degrabă dezamăgitoare decât amuzantă, deoarece funcția anunțată de BMW chiar ar fi fost o veste extraordinară pentru posesorii de mașini electrice. Compania a prezentat astăzi, 1 aprilie 2019, așa-numita vopsea selenară, o tehnologie fotovoltaică revoluționară ce ar permite încărcarea bateriei autoturismului pe timpul nopții. Acumulatorul ar fi alimentat cu ajutorul luminii reflectate de Lună, în timp ce posesorul autoturismului ar dormi liniștit.

Producătorul german a profitat de ocazie pentru a aminti de avantajele reale ale mașinilor sale ecologice: „Deși vopseaua selenară este de pe altă lume, deocamdată, BMW i dispune într-adevăr o gamă inovatoare de tehnologii de încărcare pe care vă invităm să le descoperiți’.

De asemenea, BMW a promis lansarea unor ștergătoare pentru geamurile din față laterale, sistem ce ar asigura vizibilitate maximă în orice moment. „Este o soluţie eficientă pentru un plus de siguranţă în timpul condusului sportiv’, ar fi spus inginerul Fritz Windschutzscheibenwischer, al cărui nume de familie înseamnă „ștergătoare de parbriz’, în limba germană.

 

1 Aprilie: Land Rover – Cea mai izolată stație de încărcare a mașinilor electrice

1 aprilie glume

Constructorul auto britanic susține că a instalat cea mai izolată stație de încărcare a mașinilor electrice din întreg Regatul Unit. Amplasată pe insula Skye din Scoția, aceasta ar fi localizată la aproximativ 25 km de cea mai apropiată șosea. Pentru a ajunge pe dealul din poza de mai sus, șoferii ar trebui să străbată un traseu aproape imposibil, plin de noroi și teren accidentat. Odată ajunși la stație, încărcarea unui Range Rover ar dura până la 2 ore și 45 de minute, timp în care șoferilor li se recomandă să admire priveliștea din jur.

 

1 Aprilie: Skoda – Sistemul ProjectaPal

1 aprilie glume

Producătorul ceh a mizat anul acesta pe o glumă destul de plauzibilă, dar caracterul umoristic devine evident prin detaliile comunicatului de presă. Skoda a anunțat un sistem de iluminare amplasat sub portierele din fața mașinii, care proiectează pe astfalt nu doar sigla companiei, ci orice mesaj sau imagine selectată de șofer.

Prin intermediul sistemului multimedia din bord, posesorii de Skoda ar putea alege să proiecteze fața animalului de companie, portretul cuiva drag sau chiar un mesaj de genul „Nu uita să duci gunoiul!’, ori de câte ori deschid portiera.

Utilizarea sistemului drept memento nu este o idee rea, dar devine evident că totul este o glumă în momentul în care comunicatul de presă menționează numele directorului de Infotainment al Skoka, Dr. Ivor Tüchskreen.

 

Citește și:

Programul Rabla 2019 a început oficial. Care sunt condițiile?

Martorii de bord – Peste 50 de semne explicate

Ce înseamnă TIR, Peco, Smart sau ARO – explicația abrevierilor

Poți fi arestat pentru că ai condus beat, chiar dacă nu pornești motorul

Gabi Tamaș, prins conducând cu 205 km/h, băut și fără permis valabil

Amenzi mai mici pentru șoferi! Proiectul a fost adoptat tacit

 

1 Aprilie: MG Motor – Anvelopele-curcubeu

1 aprilie glume

Englezii de la MG Motor au anunțat astăzi, 1 aprilie, lansarea unui set de anvelope numit „Colour the Road’ (Colorează Șoseaua). Nu doar că roțile sunt „glazurate’ în culorile curcubeului, dar vopseaua specială ar lăsa dâre multicolore și pe carosabil: „Pneurile sunt acoperite cu o vopsea solubilă în apă care se imprimă pe șosea, pe măsură ce mașina se deplasează, după care dispare în scurt timp’.

Pneurile din imagine amintesc de un experiment al rușilor de la Garage 54, care au improvizat o anvelopă punând cap la cap 25.000 de elastice de cauciuc. După trei nopți pierdute înfășurând elasticele în jurul roții, totul s-a destrămat la proba de burnout – pneul a devenit o explozie de culoare.

Adaugă un comentariu