Un colecţionar de maşini de epocă restaurează Fordul celebrului actor Birlic

Cadillac, Crysler, Ford, Mercedes, Porsche, Volga, Volskwagen , Honda, unele văzute pe stradă, altele doar în filmele americane vechi, toate aceste mărci de mașini le are în propria colecție un tânăr de 29 de ani din Constanța. Dumitru Chirea, Dimos cum îl știu prietenii, în garaje are 42 de autoturisme, fiecare de neprețuit pentru el. Investește mult timp și bani în pasiunea sa, care este una foarte scumpă.

Cele mai folosite metode prin care te păcălesc samsarii! Uite la ce să fii atent!

Mulți au crezut că e un gest banal la volan și s-au trezit cu amezi de 20.000 de lei!

Știe trecutul fiecărei mașini, dar și detaliile tehnice ale fiecăreia. De la motorizare, dimensiuni și până la dotări. Mașinile, chiar dacă sunt din 1959 ori 1974, au dotări de lux ce pot rivaliza, cu excepția abs-ului și a airbagurilor, cu cele contemporane. Preferatele sale sunt cele americane. Are modele clasice, dar și moderne. Acestea concurează direct la capitolul confort și dotări, chiar dacă diferența dintre ele este de zeci de ani.

TAXA DE PRIMĂ ÎNMATRICULARE: Cum primeşti banii înapoi

Povestea celebrului Mercedes deținut de Ceaușescu! Unde a ajuns

Povestea pasiunii sale pentru automobile retro începe, propriu-zis, în 2009 când un prieten din Bucureşti l-a rugat să participe cu maşina lui la o expoziţie în Mamaia Exotic Car Show. Era vorba despre un Cadillac Coupe DeVille, model 1959. „Conducând maşina pe autostradă, mi-am dat seama că trebuie să fac asta. Din acel moment, s-a dezvoltat microbul acesta al pasiunii pentru maşini vechi. În două săptămâni am cumpărat eu Cadillacul de la el. Este maşina pe care nu aş vinde-o niciodată. Este din 1959, model unicat. Sunt foarte puţine maşini ca aceasta în lume. Este perfect funcţională, explică Dumitru pentru adevarul.ro

Scurt istoric al Poliției Rutiere București de la mita în pește până la acuzațiile de pedofilie

Locuri de parcare doar pentru femei! Ce țară a luat această decizie

Proiectul său cel mai important din acest moment este să-i redea măreţia maşinii lui Grigore Vasiliu Birlic, un Ford Sedan 1956, la care lucrează de zor. „Maşina a fost a marelui actor, am toate documentele doveditoare că a aparţinut acestuia. Când am cumpărat-o, nu era funcţională, motorul nu pornea. Era într-o curte în Bucureşti, abandonată, spune Dumitru Chirea, care adaugă că anul viitor automobilul va fi funcţional şi scos pe străzile Constanţei. Alături de Cadillac, maşina lui Birlic va intra în colecţia sa de suflet.

Surse foto: adevarul.ro / Facebook  Dumitru Chirea

Adaugă un comentariu